NAJNOVIJEMJERE OPREZA

NOVI DETALJI TRAGIČNE PROMETNE NESREĆE u kojoj je poginuo porečki policajac

| Autor: Mateo SARDELIN
(Mateo SARDELIN)

Protiv 24-godišnjaka iz Poreča koji je upravljajući BMW-om uzrokovao smrt policajca Tomislava Bašića i teško ozlijedio policajku Nataliju Bertović Šverko donijeto je rješenje o provođenju istrage u pazinskom Općinskom državnom odvjetništvu. Prometna nesreća se dogodila na cesti Tar - Poreč, nedaleko rotora Tar - Vabriga.

Prema navodima iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je okrivljenik u nedjelju oko 6.40 sati upravljao osobnim vozilom kolnikom izvan naselja Tar-Vabriga, olako smatrajući da takvom vožnjom neće ugroziti sigurnost sudionika u prometu.

Osnovano se sumnja da na ravnom cestovnom potezu gdje je kolnik razdijeljen uzdužnom isprekidanom crtom na dvije kolničke trake namijenjene za promet vozila u oba smjera, vozilo kojim je upravljao nije držao na takvoj udaljenosti od drugih vozila u prometu da, s obzirom na brzinu kretanja vozila i druge okolnosti prometa, ne izazove opasnost i ne ometa druge vozače te nije držao potreban razmak kad se kretao iza drugog vozila, tako da ne ugrožava sigurnost prometa.

Okrivljenik je, osnovano se sumnja, u desnoj prometnoj traci namijenjenoj za promet vozila smjera kojim se kretao, prednjim dijelom vozila kojim je upravljao udario u stražnji dio drugog osobnog vozila, kojim je iz smjera sjevera prema jugu upravljala 43-godišnjakinja koja je uslijed udarca zadobila teške tjelesne ozljede, dok je 38-godišnjak kao suvozač u tom vozilu smrtno stradao na mjestu događaja.

Okrivljeniku su naložene mjere opreza obveze redovitog javljanja državnom tijelu svakih 14 dana te privremeno oduzimanje dozvole za upravljanje motornim vozilom zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo za koje je prema zakonu moguće izreći kaznu zatvora od pet godina ili težu kaznu, cijeneći da se navedena opasnost može otkloniti i primjenom navedenih mjera opreza.

Podsjetimo da je toga dana policajka Bertović Šverko s automobilom došla iz Umaga, kod rotora Tar - Vabriga je pokupila Bašića i zajedno su krenuli prema radnom mjestu, porečku policijsku postaju. Nedugo je na ravnom djelu ceste BMW pulskih oznaka kojim je upravljao 24-godišnjak udario u stražnji dio Fiata Panda, a koji je radi gubitka nadzora nad upravljačem završilo u stablu i prevrnulo se na krov. Cesta je radi očevida i čišćenja kolnika bila zatvorena pet sati.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater
Webcams provided by webcams.travel add a webcam