JUTROS

NOVI DETALJI TRAGIČNE POMORSKE NESREĆE KOD KAMENJAKA: O stravičnom sudaru plovila u kojem je jedna osoba poginula oglasili se iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

| Autor: Glas Istre
(Snimio Danilo Memedović)

(Snimio Danilo Memedović)


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je o pomorskoj nesreći sa jednom smrtno stradalom osobom, u moru kod otočića Fenoliga.

- Prema dostupnim informacijama do sudara dvaju plovila došlo je na udaljenosti 500 metara jugozapadno od obale otoka Fenoliga, pri čemu je jedna osoba, nažalost, smrtno stradala dok je druga osoba sa istog plovila zbog pretrpljenog šoka prevezena u Opću bolnicu Pula.

Službenici Lučke kapetanije Pula informaciju o sudaru dvaju plovila, oba pod zastavom Republike njemačke, zaprimili su danas, 6. kolovoza u prijepodnevnim satima.

Plovilo na kojemu je boravila smrtno stradala osoba potonulo je na mjestu sudara te se priprema izron s morskoga dna i tegalj na siguran vez.

U tijeku su istražne radnje koje provode službenici Lučke kapetanije Pula, policijski službenici te Županijsko državno odvjetništvo, kako bi se utvrdile okolnosti koje su dovele do ove pomorske nesreće, navode iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Kao što smo već pisali, dojavu o nesreći u kojoj su se sudarila dva plovila Hitna pomoć zaprimila je u 11.01 sati.

Kako Glas Istre neslužbeno doznaje, u ovom slučaju je veće plovilo, na kojem je bilo dvoje Nijemaca, pregazilo drugo, manje plovilo, na kojem je bilo šest osoba, također iz Njemačke.

Nažalost, jedna osoba od njih je i stradala, bila je to žena od 44 godine koja je prevezena u Marinu Veruda gdje ju je dočekala hitna pomoć, no nažalost, podlegla je teškim ozljedama koje je zadobila u sudaru.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater