Velika tragedija

NOVI DETALJI TEŠKE PROMETNE NESREĆE: Pomoć je pozvala putnica iz autobusa. Zna se i kamo su išli

| Autor: Glas Istre
(Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)

(Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX)


- Dvanaest poljskih državljana poginulo je. 32 je ozljeđenih, 19 teže, prilikom slijetanja autobusa poljskih registarskih tablica s autoceste A4 kod mjesta Brezina, izjavila je Maja Grba Bujević, ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu na izvanrednoj press konferenciji ispred bolnice u Varaždinu, prenosi Jutarnji list

Od 44 putnika nitko nije prošao bez ozljeda. Prema njezinim riječima, 11 osoba je poginulo na mjestu nesreće, a jedena je osoba preminula u bolnici Rebro u Zagrebu. Teško je reći je li to konačan broj preminulih jer ozlijeđeni su u teškom stanju, a Grba Bujević je naznačila mogućnost da možda ispod autobusa ima preminulih što će se utvrditi kada on bude podignut.

Prema dosadašnjim informacijama, u autobusu nije bilo djece.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović javnosti je predočio u ovom trenutku poznate podatke o samoj nesreći.

- Poljski autobus s 44 osobe putovao je iz Poljske prema Međugorju te je u 5 sati 20 minuta sletio s autoceste. Prvu informaciju o nesreći hitnim službama dojavila je ozlijeđena putnica iz autobusa. Odmah su na teren izašle sve hitne službe. Na mjesto nesreće prvi su stigli ophodari Hrvatskih autocesta, a dvadeset minuta nakon dojave o nesreći, na mjestu udesa bile su prve ekipe Hitne medicinske službe. Ukupno je angažirano 16 timova hitne pomoći, a unesrećeni su prevezeni u bolnice u Varaždinu, Čakovcu i Zagrebu, rekao je.

- Osamnaest putnika je zabrinuto u tri zagrebačke bolnice i to na Rebro, u Dubravu i Vinogradsku. Na mjestu nesreće liječnici i vatrogasci izvlačili su unesrećene te ih prebacivali u vozila hitne pomoći. Par sati nakon nesreće na mjesto udesa stigli su i ministri Božinović i Tomo Medved, a ministar unutarnjih poslova istaknuo je da je premijer Plenković razgovarao s poljskim premijerom i izrazio mu sućut.

- Božinović nije želio spekulirati o uzrocima nesreće i je li za sve kriv umor vozača.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater