PROMETNA NESREĆA

NOVI DETALJI LANČANOG SUDARA NA FAŽANSKOJ CESTI: Hitna pomoć, vatrogasci i policija izuzetnom koordinacijom u rekordnom vremenu zbrinuli ozlijeđene

| Autor: Glas Istre
(Snimio NIkša Stipaničev / Cropix)

(Snimio NIkša Stipaničev / Cropix)


Danas se na Fažanskoj cesti desio lančani sudar u kojem su tri osobe ozlijeđene. Kako smo već pisali, kod skretanja za Štinjan, došlo je do izlijetanja automobila s prometnice. Ostali vozači koji su vidjeli nesreću počeli su se zaustavljati da pomognu unesrećenima, te je u tom trenutku na jedan od zaustavljenih automobila naletio drugi automobil. Ozlijeđene osobe prebačene su vozilom Hitne pomoći u pulsku Opću bolnicu, a zahvaljujući izuzetnoj koordinaciji svih nadležnih službi, i u ovim izuzetno teškim pandemijskim uvjetima, unesrećene osobe su vrlo brzo zbrinute. Više o ovom slučaju saznajemo od Gordane Antić, ravnateljice Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije:

"Današnja intervencija u 17.16 min kada je Medicinsko prijavno dojavna jedinica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Istarske županije zaprimila dojavu o lančanom sudaru na Fažanskoj cesti s više ozlijeđenih osoba, uz vrlo vješto upravljanje resursima od strane medicinskih dispečera, pokazalo je spremnost i koordinaciju žurnih službi, unatoč otežanim okolnostima uslijed velikog broja pacijenata oboljelih od koronavirusa.

Uz tim hitne medicinske službe ispostava Pula, odmah je upućen i tim HMS ispostave Rovinj, koji se vraćao iz Pule za Rovinj, jer je drugi pulski tim HMS bio na intervenciji kod COVID pacijenta što ga stavlja van dostupnosti za redovan rad oko tri sata, a radi neophodne dekontaminacije.

Zbog potrebe pomoći izvlačenja ozlijeđenih osoba zaglavljenih u vozilu, pozvani su i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Pula, te je dodatno na intervenciju upućen i sanitetski tim Istarskih domova zdravlja ispostave Labin, koji je bio upravo završio dekontaminaciju u Puli nakon prijevoza COVID pacijenta u Opće bolnice Pula.

Svi ozlijeđeni pacijenti zbrinuti su u rekordnom roku i već u 17.53 bili predani na hitni trakt Opće bolnice Pula, gdje ih je medicinsko osoblje spremno dočekalo i nastavilo zbrinjavati.

Pohvaljujemo medicinske dispečere kao i sve sudionike na dobro obavljenom zadatku.

Molimo sve građane da se pridržavaju epidemioloških mjera, cijepe se oni koji još nisu i tako pomognu svima nama da nesmetano radimo ono za što smo tu – spašavanje ljudskih života kad se radi o hitnom medicinskom stanju.

Cijelo vrijeme pandemije radimo u vrlo otežanim uvjetima, iscrpljeni smo, a daljnje širenje zaraze nam dodatno otežava rad i dostupnost pacijentima koji dožive neko hitno stanje.

Intervencija tima hitne medicinske službe kod pacijenta koji ima COVID, znači da tim HMS sljedeća tri ili četiri sata (zbog neophodne dekontaminacije) nije dostupan za novo hitno medicinsko stanje. Mislite na sebe i sve nas – cijepite se", poručuje Gordana Antić, ravnateljica Nastavnog zavoda za hitnu medicinu IŽ-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini