POLICIJA ISTRAŽUJE SLUČAJ

NEVIĐEN OBLIK PRIJEVARE U ISTRI! Novac koji je porečka firma uplatila tvrtki u Njemačku završila na tuđem računu u Mađarskoj! OŠTEĆENO JE I NEKOLIKO PRIVATNIH OSOBA!

| Autor: Glas Istre
(Ilustracija PU istarska)

(Ilustracija PU istarska)


Porečka policija zaprimila je prijavu pravne osobe s područja Poreča da je oštećena za više desetaka tisuća kuna. Naime, nepoznati počinitelj presreo je poslovnu komunikaciju te je izmijenio podatke za uplatu novca i na taj način naveo pravnu osobu da umjesto svom vanjskom suradniku sa sjedištem u Njemačkoj, uplati novac na račun pravne osobe sa sjedištem u Mađarskoj.

Osim što je oštećena pravna osoba, utvrđeno je da su na sličan način oštećena i najmanje tri strana državljana jer je počinitelj presreo i njihovu komunikaciju s pravnom osobom iz Poreča tako da je novac koji su strani državljani uplatili za usluge iznajmljivanja turističkog smještaja, zbog promjene podataka za uplatu, završio na računu nepoznatog počinitelja.

Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti događaja, a s obzirom da je i labinska policija nedavno zaprimila prijavu slične računalne prijevare, policija ponovno upozorava građane da budu oprezni te da dobro provjere sve zahtjeve koji se odnose na plaćanje, pogotovo ako se traži promjena podataka za buduća plaćanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater