NESTAO DARKO ŽALAC IZ GALIŽANE

OČAJNA MAJKA U POTRAZI ZA SINOM: Darka nitko nije vidio, ali ja čekam da dođe i razmišljam pozitivno jer kako bih inače živjela

| Autor: Lara BAGAR

Negdje se ščučurio, negdje čuči ili se priklonio nekom društvu, možda na nekoj velikoj farmi u Istri. Stalno razmišljam o tome da se negdje bori za život, nada se Darkova majka. Želi samo da se vrati živ, a onda će se on uz obiteljsku njegu i ljubav oporaviti

Prije više od mjesec dana, 28. lipnja 2020., nestao je 24-godišnji Darko Žalac iz Galižane. Tog se dana u večernjim satima udaljio u nepoznatom smjeru s adrese stanovanja u Ulici Lumel 32. Darko Žalac visok je 180 centimetara, sportske je građe, smeđih očiju, ima tetovažu sunca na desnom ramenu i tetovažu piramide na lijevoj podlaktici, nosi repić na glavi i ima porezotinu na nosu. U trenutku nestanka bio je odjeven u plavu majicu kratkih rukava s natpisom Marine i crne kratke hlače, a na nogama je imao plave Adidas tenisice.

U potragu za mladićem angažirana je Policijska uprava istarska, no do današnjeg dana nitko nema ni jednu informaciju o njemu.

Jučer nam se u redakciju javila zabrinuta i iscrpljena majka nestalog sina koja putem medija apelira ne samo nadležnim institucijama već i svim žiteljima Istre ako imaju bilo kakvu informaciju da je obavijeste. U strahu je. No, ono što je drži je, nada i vjera kakvu samo majka može imati.

"U nedjelju u popodnevnim satima se istuširao i rekao da se ide prošetati. Od tada se nije pojavio. Sa sobom nema ništa. Ostavio je novčanik, dokumente, mobitel", polako će zabrinuta majka. Kaže da ga policija traži, ali da i dalje nema nikakve indicije jer mu u mjesec dana nisu ušli u trag.

"Ne znaš kako bi krenuo. Ne znam, previše je vremena prošlo a da ga baš nitko nije vidio", sumnjičavo će. Glasine u malom mjestu u početku su govorile da je viđen kako vježba u parku u Galižani. Na samom početku djevojke iz mjesta ulile su joj nadu informacijom da je prije 15 dana viđen na Puntiželi u kampu. Otišla je na mjesto dojave, bila na Puntiželi prošla je uzduž i poprijeko, isto je učinila u Peroju. Bez uspjeha - nitko ga nije vidio.

O svom sinu priča kao o dobrom, poslušnom mladiću koji nije imamo nikakvih konflikata, niti je zadavao ikakvih problema obitelji. Završio je za cjevara, radio u Uljaniku, a prošle je godine s ocem radio u Rotterdamu. Miran, nekonfliktan, vrlo aktivan u sportu, strastveni ljubitelj bicikle prije dvije godine počeo je manifestirati određene zdravstvene probleme u vidu psihoza. Stanje se držalo pod kontrolom adekvatnom terapijom koja nije narušavala njegovu svakodnevnu radnu i životnu rutinu.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini