OPAKE PORUKE

"NEMAM VIŠE ŠTA IZGUBITI…" Bujskoj odvjetnici prijetio bivši suprug žene koju ona zastupa

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Iza vijesti koju je u nedjelju objavila Policijska uprava istarska, u kojoj se navodi da je bujska policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin prijetio 32-godišnjoj odvjetnici iz Buja, krije se puno dramatičnija priča. Naime, osim što joj je 19. studenog uputio prijeteću SMS poruku u vezi s njenim poslom, a što je kod 32-godišnjakinje izazvalo strah i uznemirenost, utvrđeno je da joj se 36-godišnjak i ranije javljao te je omalovažavao njen rad.

Prenesena vijest burno je odjeknula na društvenim mrežama, a u brojnim komentarima sva je krivnja lakomisleno svaljena na odvjetnicu, što nas je potaknulo da istražimo slučaj koji je postao vodeća tema razgovora u lokalnoj zajednici.

Iz PU Istarske dobili smo pojašnjenje da je osumnjičeni prijetio odvjetnici stranke s kojom se spori, a ne, kako je javnost zlonamjerno interpretirala, da se radi o "klasičnoj prijevari" u kojoj je odvjetnik debelo naplatio odvjetničku uslugu svog klijenta, ali je izgubio sudski spor pa su salve bijesa javnosti iskaljene na račun odvjetnice. Ništa novo u hrvatskoj stvarnosti u kojoj svakodnevno pljušte kritike na račun hrvatskog pravosuđa i fiškala, često puta poistovjećivanih a legalnim lihvarima. U bujskom slučaju ova ulična teza pada u vodu.

Otišli smo korak dalje i istražili ovaj neuobičajeni slučaj, u kojem se stranka protiv koje se vodi spor opasno obrušila na odvjetnicu protivne stranke do te mjere da je 32-godišnjakinja u strahu za vlastitu sigurnost bila prinuđena prijaviti ga policiji. Doznajemo da se u ovom slučaju radi o rastavljenim supružnicima koji se spore za skrbništvo nad djecom. Odvjetnica u tom sporu zastupa bivšu suprugu osumnjičenoga za kazneno djelo prijetnje. Osumnjičeni ju je već ranije pokušavao omalovažiti ne bi li odustala od angažmana u tom predmetu, a prijetnje SMS porukama kap su koja je prelila čašu.

Između ostalih "upozorenja", osumnjičeni je prijeteći SMS upućen odvjetnici završio konstatacijom da "on nema što više izgubiti u životu". To ju je duboko potreslo i uplašilo, te nagnalo da ga prijavi bujskoj policiji da bi na vrijeme zaštitila sebe, bivšu suprugu osumnjičenog te sutkinju koja mora donijeti odluku u ovom slučaju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini