NAJNOVIJETEŠKA NESREĆA

NEDALEKO OD STANCIJE PELIČETI: Gracijano R. iz Pule smrtno stradao pod teškim radnim strojemPuljanin Gracijano R. smrtno je stradao danas oko 15.15 sati na Šijanskoj cesti prilikom istovara velikih i teških strojeva s kamiona ispred podruma obiteljske kuće, koji je, kako neslužbeno doznajemo, unajmio za svoju bravarsku radionicu. Zbog očevida koji je trajao nekoliko sati, službene informacije na mjestu nesreće danas nije bilo moguće dobiti, pa zasad nije poznato kako je točno stroj pao i prignječio Gracijana R. Posljedice su bile kobne…

Nakon dojave o nesreći, na teren su upućeni su vatrogasci i hitna medicinska pomoć, no 55-godišnjaku se više nije moglo pomoći. Policiji, koja je do kasnih sati obavljala očevid, kasnije se priključio inspektor zaštite na radu da bi se utvrdile sve okolnosti stradavanja nesretnog Gracijana R.

Kako doznajemo, u tom je prostoru na Šijanskoj cesti, nedaleko od stancije Peličeti, do prije nekoliko tjedana bila teretana koja se u međuvremenu preselila na drugu lokaciju, a danas se u taj podrum useljavala bravarska radionica u vlasništvu stradalog Gracijana R. Od jednog susjeda kojeg smo zatekli u blizini mjesta nesreće doznajemo da je oko 16 sati, kada je došao s posla, vidio kamion s dizalicom i vozila interventnih službe. Kasnije je doznao što se dogodilo.

Prema današnjem službenom izvješću iz policije,  Gracijano R. (55) iz Pule je smrtno je stradao u petak oko 15 sati kada je zajedno sa nekoliko osoba unutar radionice pomoću dizalice, spustio stroj takozvanu savijačicu do praga ulaznih vrata radionice, a zatim su pomoću valjaka gurali stroj uz zid radionice. U jednom trenutku 55-godišnjak se sagnuo te polugom pokušao namjestiti valjak koji je kliznuo van donjeg dijela stroja, te je stroj zbog težine pao na njega. Tijelo preminulog je po nalogu nadležne državne odvjetnice prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike