ubojstvo jasmine dominić

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre čije je tijelo nakon 19 godina pronađeno u škrinji. Ujak optužene poručio: To je svinjarija! Svi su znali

| Autor: Portal NoviList.hr
Arhiva G. I.

Danas se nastavlja suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre Jasmine Dominić čije je tijelo nakon gotovo 19 godina pronađeno u škrinji u obiteljskoj kući Srnec. Na Županijskom sudu u Varaždinu danas se saslušavaju svjedoci: susjeda Sojka Križaić i ujak sestara Dragutin Sabol.

Glavna rasprava započela je u utorak i tada je Smiljana Srnec ustvrdila da se ne osjeća krivom za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču, dok tužiteljstvo tvrdi da će tijekom suđenja, koje je počelo na varaždinskim Županijskim sudom, dokazati da Srnec odgovorna za brutalni zločin.

Prije početka suđenja Dragutin Sabol rekao je novinarima Jutarnjeg:

- Kaj sam doživio pod stare dane. Sram me med ljude iti. To je svinjarija. Svi su znali. Jako je dobra bila, dobra mi je bila. Dobro dete je bila. Sav se tresem, nemrem se smiriti, rekao je ujak optužene prije nego je ušao u sudnicu.

Dragutin Sabol medijima je na početku istrage o ubojstvu izjavio kako ga je cijeli slučaj duboko potresao, da ne može ni jesti, ni spavati, a kamoli raditi. O svemu nije smio puno govoriti, otkrio je tek da su se sestre stalno svađale:

- One su se stalno svađale među sobom. Policija neka da svoje i kad bude svoje na čisto dala, ako se bude vidjelo da je to istina, ako nije, ja ću reći da svi lažu.

Na pitanje zna li on zapravo istinu, ujak odgovara: "Znam je za sebe".

Prva svjedokinja Sojka Križaić je prva susjeda obitelji Dominić, tvrdi da je otac sestara Martin Dominić kao susjed bio dobar, ali je konzumirao alkohol, dolazio je u gostionu i znala ga je viđati jako pijanog, prenosi N1.

Kaže da je s Jasminom bio u dobrim odnosima i da ju je nakon njezinog nestanka znao spomenuti, tvrdio je da ne zna gdje mu je kćer.

I sa Smiljanom je susjeda Križaić bila i dobrim odnosima i kaže da je novcu Smiljana pristupala normalno i da se znala kladiti na sportske utakmice za par kuna.

Godine 2000. je zadnji put vidjela Jasminu, kod kuće. Znala je pitati gdje je ona, ali su joj govorili da je u Zagrebu ili da je na brodu, jer radi pa ne može doći. Smiljana joj je, kaže, tako govorila.

Također joj je govorila da ima dečka. Susjeda joj je jednom posudila krevetninu, ljeti, jer ju je tražila zbog toga što će na spavanje doći Jasmina zajedno s dečkom. Tvrdi da je to bilo između 2004. i 2005. Nakon toga ju je pitala je li bila Jasmina, na što je Smiljana odgovorila da je bila i da je već otišla.

Susjeda kaže da je mislila da joj Smiljana nikad nije lagala, ali da je nakon što je Jasmina pronađena shvatila da joj je ipak lagala.

Susjedin suprug je pokojnog Martina Dominića pitao gdje je Jasmina, a on je odgovorio da zna samo ono što mu je rekla Smiljana, da je na brodu. Misli da je nestanak prijavio otac, ili možda majka. Tvrdi da je Martin više pio otkad je Jasmina nestala.

U Palovcu živi od 1985. Znala je ići u kuću obitelji Dominić, družila se sa svim članovima. Nitko joj nije rekao da je Jasmina prestala studirati. Kada je nestala, i dalje su mislili da je na studiju. Govorili su je da je dolazila kući, ali ona je nikad nije vidjela, kazala je svjedokinja na suđenju u četvrtak.

Podsjetimo, u optužnici stoji da je tijekom ljeta 2000. 35-godišnja Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu sestri (rođenoj 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini