užas

Nasilje među djecom: "ŠTRIKOM SU GA POVLAČILI ZA VRAT, MOGLI SU GA ZADAVITI DA SE NIJE IZVUKAO"

| Autor: Glas Istre
Arhiva G. I.

Arhiva G. I.


Preplašeni osmogodišnjak s velikom modricom na vratu više se ne usudi ići u školu nakon što su ga na školskom igralištu jedne zagrebačke osnovne škole ozlijedili drugi dječaci. Mama je sve prijavila policiji, a kaže kako roditelji druge djece pokušavaju sve relativizirati, piše Dnevnik.hr.

"On plače i budi se po noći. Ne želi vidjeti počinitelje. Inače je jako komunikativan, a sad se samo doma osjeća sigurno", prepričala je za Dnevnik.hr mama osmogodišnjeg dječaka.

"Moje dijete su štrikom povlačili za vrat, mogli su ga zadaviti da se nije uspio izvući", nastavila je.

Kako javlja 24 sata, nemili događaj zbio se 2. svibnja u dvorištu škole izvan nastavnog vremena u poslijepodnevnim satima.

Majka je ispričala kako je sina ostavila na igralištu dok su u blizini bili drugi roditelji. Djeca su se igrala, a onda se igra, tvrdi, pretvorila u nasilje.

"Dvojica dječaka su ga povlačila tim užetom. Jedan je njegov vršnjak, drugi ima desetak godina. Navodno su mom sinu govorili da ode doma ako se neće igrati. Dok sam ja naišla, zatekla sam mamu kako urla na svog sina. Moj je bio prestrašen", dodala je.

Sina je potom odvela doma, a kako se i drugi dan žalio da ne može okrenuti vrat, odvela ga je u Klaićevu bolnicu. I tamo je prijavila da su ga vukli užetom.

Na nalazu koji je poslala u redakciju portala Dnevnik.hr, između ostalog, piše: "Klinički se verificira biljeg od štrika veličine 10 x 2 cm na stražnjoj strani vrata koji peče na dodir".

Navodi se i da se radi o fizičkom zlostavljanju te da se fotografije proslijedi nadležnoj policijskoj postaji. Majka je to i učinila. Dan nakon incidenta otišla je u policiju i prijavila slučaj. U policiji su potvrdili prijavu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini