GLAS ISTRE EKSKLUZIVNO DOZNAJE

ANASTAZIJE MARTINČIĆ IZ RAKLJA NAKON 10 GODINA U NAJZLOGLASNIJEM URUGVAJSKOM ZATVORU: Bilo je svega i svačega. Mene nisu maltretirali jer sam proglašen kao jedan od pet najopasnijih na svijetu

| Autor: Cristian Bruno GALIĆ

Anastazije Martinčić iz Raklja, koji je već deset godina u zatvoru u Urugvaju zbog navodne organizacije šverca 2.175 kilograma kokaina iz južne Amerike u Europu, jutros je pušten na slobodu. Martinčić nam je osobno potvrdio tu informaciju.

- Iz zatvora sam izašao u srijedu u 22 sata, odnosno doslovno sam izbačen na cestu bez dokumenata. Za naglasiti je da se zatvor nalazi na oko 200 kilometara od prvog grada. No, uspio sam bez ičega doći do nekog farmera koji me primio. O kakvom se zatvoru radi najbolje svjedoče fotografije koja sam vam poslao, a mene nisu dirali budući da sam proglašen za među pet najopasnijih na svijetu. Tamo je bilo svega nezamislivoga, ali ja sam se navikao na sve to. Sada mi preostaje da se malo stabiliziram od svega, da stanem pred novinare i svima kažem sve. Važno je pitati našu ambasadu zašto mi nisu htjeli pomoći, a sada nakon 10 godina što sam proveo u zatvoru netko bi se trebao pitati zašto je hrvatski državljanin procesuiran bez prevoditelja, da se poništi postupak i da mi se vrati što je moje, kazao je Martinčić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter