MANJE ORUŽJA, MANJE TRAGEDIJA

Kad se čisti svašta se nađe: Dvojica Rovinježa policiji predali PIŠTOLJ I GOMILU STRELJIVA

| Autor: Glas Istre
(Snimio Danilo Memedović/Arhiva/Ilustracija)

(Snimio Danilo Memedović/Arhiva/Ilustracija)


Da građanina jučer su policiji dragovoljno predali pištolj i različito streljivo.

Jedan muškarac predao je pištolj Beretta sa 17 komada pripadajućeg streljiva, a koje je pronašao prilikom čišćenja zemljišta.

Drugi muškarac predao je policijskim službenicima 539 komada streljiva za automatsku pušku, streljiva s pancirnim zrnom, protuavionskog streljiva i drugih vrsta streljiva koje je pronašao u dvorištu kuće.

Policijska uprava istarska podsjeća građane da akcija ''Manje oružja, manje tragedija'' i dalje traje te ih poziva da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez sankcija.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja izvidnih radnji policije.

Policija moli građane da ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu da ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192. Potom će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu i uzeti oružje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini