DVIJE OSOBE LAKŠE OZLIJEĐENE

NA PODRUČJU ISTRE proteklog vikenda 13 prometnih nesreća

| Autor: Portal GlasIstre.hr
Ilustracija (Arhiva)

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 13 prometnih nesreća i to dvije s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene

Tijekom proteklog vikenda je na području PU istarske evidentirano 13 prometnih nesreća i to dvije s ozlijeđenim osobama i 11 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama dvije su osobe lakše ozlijeđene.

Utvrđeno je 248 prekršaja, i to 86 prekršaja nepropisne brzine, 28 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 21 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 8 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, 9 prekršaja nepropisnog pretjecanja te 96 ostalih prekršaja.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 423 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 38 vozača i 2 vozila.

Noćas oko 1,35 sati na Cesti prekomorskih brigada, policijski službenici zaustavili su automobil Peugeot, pulske registarske oznake kojim je upravljao 36-godišnjak.

Utvrđeno je kako je vozač upravljao pod utjecajem alkohola od 2,12 promila. Zbog vjerojatnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja, muškarac je smješten u posebne prostorije policijske postaje do prestanka djelovanja opojnog sredstva i odvođenja na nadležni sud.

Policijska uprava istarska ponovno skreće pozornost vozačima da je alkohol jedan od uzročnika najtežih prometnih nesreća te ih poziva da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkohol, već da brinu o vlastitoj sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum