DOBILI KAZNENE PRIJAVE

Na graničnom prijelazu Plovanija čak njih petoro pokušalo S FALSIFICIRANIM PCR TESTOM UĆI U HRVATSKU

Bujska je policija zbog pokušaja ulaska u Hrvatsku s krivotvorenim nalazima PCR testova kazneno prijavila pet osoba

| Autor: Glas Istre
(Snimio Milivoj Mijošek)

(Snimio Milivoj Mijošek)


Granična policija je 1. svibnja oko 15.40 sati na graničnom prijelazu Plovanija kontrolirala automobil BMW, slovenske registarske oznake, kojim je upravljala 21-godišnja slovenska državljanka, dok su se kao putnice u automobilu nalazile dvije slovenske državljanke u dobi od 19 i 25 godina.

Budući da su nalazi PCR testa koje su predočile bili pod istim serijskim brojem, policijski službenici posumnjali su u njihovu vjerodostojnost te su obavili provjere sa zdravstvenom ustanovom.

Utvrđeno je da su djevojke krivotvorene PCR testove nabavile od nepoznate osobe u Sloveniji te se protiv njih podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Istoga dana oko 16.35 sati na granični prijelaz Plovanija pristigao je automobil Mercedes, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 69-godišnji njemački državljanin, dok se kao putnik u automobilu nalazio 35-godišnji njemački državljanin.

Oni su policijskim službenicima predočili negativne nalaze PCR testa koji su bili pod istim serijskim brojem.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su na području Njemačke nabavili krivotvorene nalaze PCR testa te se protiv njih podnosi kaznena prijava u redovnom postupku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater