NAJNOVIJEUGASIO SE JOŠ JEDAN MLADI ŽIVOT

Na cesti Vodnjan - Bale smrtno je stradao 28-godišnji motociklist Ivan Cerin iz Rovinja

| Autor: Mateo SARDELIN
Mateo SARDELIN

Ivan Cerin (28) iz Rovinja poginuo je stravičnom prometnoj nesreći na cesti Vodnjan - Bale u subotu u 17.45 sati. Prema policijskom izviješću, nesreća se dogodila izvan naselja Krnjaloža kada je 28-godišnjak upravljao motociklom Honda, pulske registarske oznake, iz smjera Vodnjana prema Balama.

Izvan naselja Krnjaloža, vozač je iz zasad neutvrđenog razloga motociklom sletio van kolnika gdje je udario u zemljano uzvišenje. Od zadobivenih ozljeda, 28-godišnjak je smrtno stradao na mjestu događaja. Tijelo preminulog je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije pulske Opće bolnice radi obavljanja obdukcije. Za vrijeme obavljanja očevida dionica ceste bila je zatvorena za sav promet od 18 do 20.40 sati te se promet odvijao obilazno preko Istarskog ipsilona.

        Na mjestu nesreće razgovarali smo s jednom ženom koja živi u blizini i koja je tek čula dolazak motocikla po ravnom dijelu ceste, neposredno prije blagog zavoja u desno. Opisala je kao slijetanje aviona i onda tajac. Budući da i ona u obitelji ima motociklistu poznato joj je da taj tajac nije dobar znak. Istrčala je van kuće i otišla do zavoja gdje je vidjela motocikl na kolniku i nesretnog vozača na tlu. Šokirala se scenom koju je vidjela zato jer je i sama zaključila da je čovjek mrtav. Nije znala ako se radi o starijoj i mlađoj osobi, no bez obzira žena je bila potresena. Kazala je da je motociklista na glavi imao zaštitnu kacigu, ali da nije bio primjereno obučen za vožnju motorom, već je na sebi imao laganu odjeću. Naime, motocikl je od mjesta pada na kolniku ostavio bijeli trag od struganja po asfaltu, potom zemljanu prašinu na kolniku od udarca u zemljanu površinu i konačno nakon stotinjak metara se zaustavio na sredini obiju kolničkih traka. Od siline udaraca motocikl se totalno razbio te su mu otpali plastični dijelovi. Policija je brzo reagirala i već je nakon desetak minuta cesta bila u potpunosti zatvorena radi očevida. Za nadzor očevida na mjesto događaja je upućen zamjenik pulskog općinskog državnog odvjetnika Vlado Šćur. Pulska prometna policija je izmjerila i fotografirala cijelo mjesto događaja, a na kraju je pogrebno poduzeće odnijelo tijelo motocikliste u Pulu radi obdukcije, a motocikl je vučna služba odvezla u dvorište pulske Prometne policije radi vještačenja. Promet je normaliziran nakon čišćenja kolnika iza 20.40 sati.

Naime, potpuno je nejasno iz kojeg je razloga Cerin izgubio nadzor na ravnom dijelu ceste. Osim traga od struganja motocikla, tragova kočenja nije bilo. Da li se radilo o većoj brzini koju nije uspio kontrolirati ili ako je došlo do nekakvog kvara na Hondi, vjerujemo da će vještaci doći do odgovora, odnosno uzroka ove teške nesreće.

U 2019. 11 poginulih na istarskim cestama

Ove godine je na istarskim cestama u 10 prometnih nesreća ukupno smrtno stradalo 11 osoba, dok je lani u istom razdoblju u osam nesreća poginulo devet osoba. Podsjetimo da je početkom srpnja od posljedica naleta motocikla smrtno stradala pješakinja u Labinu.

 

 


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini
Webcams provided by webcams.travel add a webcam