POREČANI I KOLEGE U ŠOKU

Na cesti Červar - Tar poginuo je uzoran 38-godišnji policajac TOMISLAV BAŠIĆ. Za mjesec dana trebao je postati drugi put otac. Vozač koji ih je udario imao je 0,38 promila alkohola u krvi

| Autor: Mateo SARDELIN
Foto Sindikat Policije

Teško nam je radi njega i njegove obitelji, a ponajviše supruge koja za mjesec dana treba roditi dijete, a drugo dijete im sada ima šest godina. Jako se mučio do kuda je došao, u osam godina školovanja je završio dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Napokon si je posložio život i radio ono što voli. Kada kažemo da je radio, to i mislimo u potpunosti. Stalno je bio aktivan i nikada nije zaradio nikakvu packu. Svoj je posao radio pošteno, dostojanstveno i s velikom ljubavlju, kažu njegove kolege policajci

 

U ranim jutarnjim satima u nedjelju je policajka Natalija Bertović Šverko (43) iz okolice Umaga sjela u automobil i krenula prema Poreču u jutarnju šihtu, a usput je stala na kružnom toku Tar - Vabriga i pokupila kolegu Tomislava Bašića (38) iz kriminalističke policije, koji živi u prvoj kući do rotora, te su zajedno krenuli u smjeru Poreča.

Na svega nekoliko stotina metara od tarskog rotora iza njih je vozio 24-godišnjak iz Poreča za volanom bijelog BMW-a pulskih oznaka sa, pokazat će testiranje nakon nesreće, 0,38 promila alkohola u krvi. U jednom trenutku je došlo do kontakta prednjeg djela BMW-a i stražnjeg djela Fiata kojim je upravljala policajka. Izgubila je nadzor nad vozilom i izletjela van ceste s desne strane i udarila u stablo.

Fiat se odbio i vratio na kolnik gdje se prevrnuo na krov i zaustavio na desnoj prometnoj traci. Fiat je silovito udario prednjom desnom stranom u stablo. Uslijed udarca i prevrtanja automobila policajac je preminuo na mjestu, dok je njegova kolegica teško ozlijeđena. Nije poznato tko je alarmirao hitne službe, navodno neki stranci, no policajka je ubrzo zbrinuta u pulsku Opću bolnicu na liječenje, a na mjesto događaja je došao veći broj njihovih kolega. Najvjerojatnije ni sami nisu vjerovali što se dogodilo, no ipak trebalo je obaviti očevid i odraditi sve radnje koje su potrebne oko utvrđivanja okolnosti nesreće.

Od policajaca s kojima smo razgovarali doznajemo da je preminuli kolega radio od 2007. godine u policiji u sektoru prometa odnosno vođe očevidne ekipe, a tek je nedavno prešao u sektor krima. Izjave brojnih policajaca smo sveli na jednu zajedničku, a pored riječi hvale za kolegu i brigu za ozlijeđenom kolegicom, njihove su misli usmjerene mladoj obitelji poginulog policajca koji je za mjesec dana trebao postati tata po drugi puta.

- U šoku smo, nevjerojatno da se to dogodilo. Teško se je nositi sa takvom nesrećom u bilo kojem slučaju, no on nam je bio kolega i bio je dobar čovjek. Ne govorimo to zato što ga više nema, već zato što je bio čovjek i radnik. Gotovo cijelu karijeru je radio u prometu, na očevidima, a tek prije malo vremena je prešao u toliko željeni odjel krima. Da stvar bude još gora, sinoć je došao po stvari u kancelariju gdje sjede "prometnjaci" i prenio ih u postorije novog odjela. Ispada da se radilo o nekakvom oproštajnom susretu. Teško nam je radi njega i radi cijele obitelji, a ponajviše njegove supruge koja za mjesec dana treba roditi dijete, a prvo dijete im sada ima šest godina. Jako se mučio do kuda je došao, u osam godina školovanja je završio dva fakulteta, ekonomski i kriminalistiku. Napokon si je posložio život i radio ono što voli. Kada kažemo da je radio, to i mislimo u potpunosti. Stalno je bio aktivan i nikada nije zaradio nikakvu packu. Svoj je posao radio pošteno, dostojanstveno i s velikom ljubavlju, dobili smo u izjavi od više policajaca.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum