MEDULIN

Muškarcu zbog duga oštetili fasadu i uz prijetnju oteli novac


Četvoricu državljana Bosne i Hercegovine, dvojicu 31-godišnjaka te 58-godišnjaka i 28-godišnjaka, pulska policija sumnjiči za protupravnu naplatu radi čega su u utorak, nakon kriminalističkog istraživanja, predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Iz pulskog Općinskog državnog odvjetništva doznajemo da su danas provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenih, nakon je čega je dan nalog pritvorskom nadzorniku za njihovo puštanje na slobodu, bez određivanja mjera opreza.

Policija sumnjiči muškarce da su u Ulici Kapovica u Medulinu zbog novčanog duga oštetili fasadu 41-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine te su mu uz prijetnju otuđili nekoliko tisuća kuna. Zbilo se to u ponedjeljak oko 17.15 sati.

Najmlađeg među njima, 28-godišnjaka, policija sumnjiči i za tri kaznena djela prevare, od kojih je prvu počinio od 1. lipnja do 1. srpnja prošle godine. U tom je periodu boravio u jednom pulskom hostelu, a 39-godišnjeg vlasnika iz Pule doveo je u zabludu da će platiti troškove boravka za sebe i svoje djelatnike. No račune nije podmirio te je tako vlasnika hostela oštetio za više tisuća kuna.

U razdoblju od 22. svibnja do 25. kolovoza prošle godine prevario je i 38-godišnjeg Puljanina s kojim je dogovorio da će mu na kući u Kašićevoj ulici obaviti građevinske radove. Za to je dobio više tisuća kuna, ali građevinske radove nije obavio. Posljednju prijevaru izveo je na štetu 52-godišnjeg državljanina Srbije. Njemu je 28-godišnjak obećao da će mu ishodovati radnu dozvolu i platiti ga za obavljeni posao pa je muškarac radio za njega od 10. lipnja do 10. kolovoza prošle godine. Državljanin Srbije je posao odradio ali nije dobio ni dozvolu ni plaću, a 28-godišnjak ga je oštetio za nekoliko tisuća kuna. (M. Ko.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom