POČINJE SUĐENJE

Motovunski načelnik pod istragom USKOK-a: OSUMNJIČEN ZA KRIVOTVORENJE ISPRAVA, ZLOPORABU POLOŽAJA...

Aktualnog načelnika Općine Motovun Uskok tereti da je kaznena djela počinio tijekom nekoliko godina, odnosno da je nezakonito primio 27.200 kuna na ime naknade troškova za loko-putovanja i službena putovanja

| Autor: Roberto RAUCH
Motovunski načelnik Tomislav Pahović (Snimio Neven Lazarević)

Motovunski načelnik Tomislav Pahović (Snimio Neven Lazarević)


Načelniku Općine Motovun Tomislavu Pahoviću počinje suđenje na Županijskom sudu u Rijeci, gdje će ga se teretiti za zloporabu položaja i ovlasti te krivotvorenje službene ili poslovne isprave, u razdoblju od početka 2015. do sredine 2017. godine.

Ročište, zakazano za ovaj petak u 9.30 sati, odgođeno je zbog bolesti suca Domagoja Vučkova. Protiv Pahovića je Uskok 2018. godine podignuo optužnicu na koju se on žalio tvrdeći da su predloženi dokazi nezakoniti. Odlučujući o žalbi, Vrhovni sud ju je odbio i tako je optužnica protiv motovunskog načelnika postala pravomoćna.

Aktualnog načelnika Općine Motovun Uskok tereti da je kaznena djela počinio tijekom više godina. Uglavnom su inkriminirane situacije oko loko-vožnje, povezane s naknadom koja se inače ostvaruje ako djelatnik ili službenik koristi u službene svrhe privatno vozilo za vožnju do mjesta udaljenog manje od 30 kilometara od sjedišta tvrtke ili ustanove. U manjem broju inkriminirani su slučajevi vezani za putne naloge. Optužuje se da je 27.200 kuna primio iako nije imao valjanu dokumentaciju koja bi potvrđivala da je imao osnovu za ostvarivanje naknada za putovanja koja su se zaista i dogodila.

Pahović nam je potvrdio da je suđenje odgođeno, no nije htio komentirati kakvu obranu priprema, a niti reći smatra li i dalje da je optužnica "još jedna u nizu konstrukcija oporbe". Za Novi List je svojevremeno također izjavio da se radi o pukim "insinuacijama".

Ovo je ročište rezultat sudske trakavice započete u prosincu 2018. godine kada je USKOK Općinskom sudu u Rijeci dostavio optužnicu protiv načelnika Motovuna.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater