STRAŠNO

MONSTRUMI: DJEVOJKU DRŽALI KAO ROBINJU

| Autor: Glas Istre
Ilustracija

Ilustracija


Jedna žena (40) i dva muškarca (42, 39) osumnjičeni su da su 26-godišnjakinju u Zagrebu mjesecima prisiljavali na prostituciju i držali je gotovo kao roba, pišu 24 sata

Osumnjičeni trojac policija tereti za kazneno djelo trgovanja ljudima. 

Sumnja se da su od travnja do početka listopada ove godine uporabom sile i prijetnjama 26-godišnjakinju prisiljavali na prostituciju. Osumnjičeni 42-godišnjak bio je blisko povezan sa žrtvom i to je iskoristio kako bi sebi i ostalim osumnjičenima osigurao materijalnu korist iskorištavanjem 26-godišnjakinje za prostituciju. Osumnjičeni su žrtvu držali u odnosu sličnom ropstvu, navodi policija.

Policija sumnja da je 42-godišnjak bio nasilan prema 26-godišnjakinji te ju je zaključavao u kuće i stanove na području Zagreba i prijetio joj kako bi je natjerao na prostituciju, a ona je na to onda bila prisiljena pristati u strahu za svoj život.

Osumnjičeni 42-godišnjak je zajedno s 40-godišnjakinjom od travnja do kolovoza 2021. objavljivao oglase putem kojih je pronalazio "mušterije" kojima je 26-godišnjakinja bila prisiljena pružati spolne usluge u unajmljenim stanovima, apartmanima i hotelima na području Zagreba, pišu 24 sata

Osumnjičeni 42-godišnjak djevojku je zlostavljao i tjerao na prostituciju, 40-godišnjakinja je objavljivala oglase, a osumnjičeni 39-godišnjak povremeno je djelovao u ulozi vozača.

- Nadalje, 40-godišnjakinja je putem objavljenih oglasa pronalazila potencijalne korisnike spolnih usluga te ih upućivala oštećenoj koju bi poslala  na razne adrese u Zagrebu, a na kojima je prethodno dogovorila pružanje spolnih usluga uz novčanu naknadu. Također je povremeno, sumnja se, za prijevoz oštećene na prethodno dogovorene lokacije na kojima će pružiti spolne usluge uz novčanu naknadu, angažirala osumnjičenog 39-godišnjaka koji ju je i prevozio prema prethodnom dogovoru s 40-godišnjakinjom i 42-godišnjakom, navode iz policije u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater