užas

Mladiću pala cigla na glavu dok se vozio romobilom. Prolaznica pozvala Hitnu pomoć

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Prolazniku koji se vozio na električnom romobilu, u srijedu oko 18 sati, pala je cigla na glavu s gradilišta na križanju zagrebačke Branimirove i Draškovićeve ulice.

Pozvana je Hitna pomoć koja je odmah prevezla unesrećenog do bolnice. Prolaznica koja je pozvala Hitnu ostala je s njim u kontaktu kako bi bila sigurna da je mladić zbrinut.

Prelazila sam ulicu kod Branimir centra kad sam čula tupi udarac. Pogledala sam u smjeru dečka na romobilu kojemu je cigla pala na glavu, ali nisam odmah primijetila ciglu. Kad je spustio glavu, krv je krenula teći posvuda, rekla je Lara Culović, koja mu je prva priskočila u pomoć, prenosi Jutarnji list

Ivan je prolazio po nogostupu ispod skele kad mu je cigla pala na glavu. Lara je odmah sišla s bicikla i priskočila mu u pomoć. Krv je pokušala zaustaviti rukama, nakon čega je on izvadio ručnik. Posjela ga je uz rub ceste da se ne onesvijesti i pozvala Hitnu pomoć, a Ivan joj se javio pola sata kasnije kako bi je obavijestio da je u bolnici.

Desetak minuta su zaustavljali krv što im je otežavala njegova gusta valovita kosa. Nakon toga je rekao Lari da može otići, a ona je uzela broj da joj javi razvoj situacije.

Gledala sam je li mogao negdje zapeti pa da je to uzrokovalo pad cigle. Definitivno nije mogao zapeti, cigla je morala jednostavno pasti sa zgrade, zaključila je Lara koja se nada da je će Ivanu biti dobro.

Lara je o ovom nemilom događaju pisala i na Facebooku, gdje joj se u komentarima javio zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

- Dragi svi, žao mi je da je došlo do ovog nemilog događaja. Prenosim od Hitne: “Mladić, 2001. godište. Vitalni znakovi stabilni, manja kontuzija na glavi.”

Provjeravamo status zgrade odnosno radi li o adekvatno osiguranom gradilištu.

P.S. Obnova privatnih zgrada nije u nadležnosti Grada (po mojim saznanjima, u ovom slučaju se niti ne radi o zgradi u organiziranoj postpotresnoj obnovi), već Ministarstva graditeljstva i Fonda za obnovu. Dajemo - kao Grad - sve od sebe da umanjimo rizik od ovakvih akcidenata, osiguravanjem puteva, skidanjem nestabilnih elemenata etc., napisao je Korlaet.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater