PODIGNUTA OPTUŽNICA

MEĐUNARODNA PREVARA U POREČU: Talijan s krivotvorenim dokumentima "prodavao" teretna vozila klijentima iz Iraka, Egipta i Francuske. UPLATILI SU MU VIŠE OD 600 TISUĆA KUNA, A VOZILA NIKAD NISU DOBILI

| Autor: Silva BODLAJ IVAŠIĆ
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je 15. rujna 2020., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv 60-godišnjeg talijanskog državljanina i trgovačkog društva u kojem je okrivljenik odgovorna osoba zbog počinjenja jednog produljenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju te jednog produljenog kaznenog djela krivotvorenja isprava.

Optužnicom se stavlja na teret da je 60-godišnji okrivljeni direktor hrvatskog trgovačkog društva od travnja do lipnja 2020. godine, na području grada Poreča, u cilju da za to trgovačko društvo pribavi nepripadnu imovinsku korist, na raznim internetskim stranicama neistinito oglašavao i nudio za prodaju nepostojeća teretna vozila.

Na te se oglase javilo dvoje državljana Iraka, jedan državljanin Egipta te jedan državljanin Francuske, koji su kao predstavnici inozemnih trgovačkih društava stupili u kontakt sa 60-godišnjim okrivljenikom koji im se predstavljao lažnim imenom te im predočio lažnu osobnu iskaznicu, kao i lažne predračune i lažnu dokumentaciju teretnih vozila.

Strani državljani su potom, vjerujući u istinitost njegovih navoda i predočene im dokumentacije, na ime kupnje teretnih vozila na račun hrvatskog trgovačkog društva koje okrivljenik zastupa, uplatili dogovorenu kupoprodajnu cijenu, nakon čega im 60-godišnji okrivljenik nikakva teretna vozila nije isporučio.

Opisanim si je djelom, tereti ga se, na štetu inozemnih trgovačkih društva pribavio nepripadnu imovinsku korist od 625.000 kuna.

Općinski sud u Pazinu je 15. rujna 2020. na temelju prijedloga Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu, odredio 60-godišnjem talijanskom državljaninu istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini