BRZINA KUMOVALA NESREĆI

MEDULIN: U teškoj prometnoj nesreći smrtno stradale dvije osobe


U stravičnoj prometnoj nesreći u centru Medulina poginuli su, 47-godišnjak iz Zagreba i 43-godišnji makedonski državljanin. Prometna nesreća se dogodila u 1.55 sati na raskrižju Ulica Brajdine, Ribarske i SAD, a 47-godišnji vozač i 43-godišnji suvozač su poginuli na mjestu nesreće.

Prometna nesreća se dogodila kada je vozač upravljao automobilom Ford Mondeo, zagrebačkih oznaka, u vlasništvu rent a car agencije iz smjera kampa prema centru Medulina. Zbog neprilagođene brzine automobil je na djelu gdje je dozvoljena brzina od 30 na sat, prešao u suprotni kolnički trak, a potom se uslijed zanošenja vratio u svoju prometnu traku i izletio u desnu stranu pritom udarivši u rasvjetni stup i nakon toga u zid. Od siline udarca rasvjetni stup je otkinut iz ležišta te se podvio pod automobil, a potom je uslijed udarca automobila u ogradni betonski zid, rasvjetni stup udario po ogradi terase na prvom katu stambene zgrade. Na dijelu zida koji je srušen nalazio se razvodni ormarić za struju koji je također uništen. Automobil se zaustavio nedaleko srušenog zida sa rasvjetnim stupom zaglavljenim u podvozje vozila. Pulska prometna policija je zatvorila prilaze u Ulici Brajdine radi obavljanja očevida, a mrtvozornica Dubravka Rački Grubiša je utvrdila da su obojica odmah preminuli. Na mjesto događaja je pozvan i zamjenik Općinskog državnog odvjetnika Tihomir Červar koji je zajedno s policijom obavio očevid i naložio obdukciju tijela poginulih. Djelatnici HEP-a su također odmah pozvani radi osiguranja električnih kablova koji su stršali iz zemlje gdje je bio rasvjetni stup i iz razbijenog razvodnog ormarića na zidu.

Na mjestu događaja smo zatekli policiju i cestarsku službu i automobil Mondeo na vučnom vozilu sa cijelim rasvjetnim stupom zaglavljenim u podvozju. Radi otklanjanja stupa policija je pozvala pulske vatrogasce koji su otpilili dio i potom ga doslovno iščupali ispod automobila. Prema neslužbenim informacijama na mjestu događaja dvojac je u Mondeu od 180 konjskih snaga prilično stiskao papučicu gasa te je na djelu gdje se smije voziti 30 na sat, doslovno divljao, što svjedoče tragovi guma u dužini od gotovo stotinjak metara, od trenutka prelaska na suprotnu kolničku traku do srušenog zida. Prava je sreća da se nitko drugi nije našao na kolniku ili nogostupu tada. Pomoćnik načelnika postaje pulske prometne policije, Igor Košara nam je tijekom očevida potvrdio informacije o smjeru kretanja vozila te da se najvjerojatnije radilo o brzini, iako će sve detalje policija tek utvrditi. Informacije o identitetu poginulih, u tom trenutku, policija nije imala. M. S.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini