SLUČAJ IZ VODNJANA

Matija Miloš, odvjetnik pulskog geodeta i poduzetnika: "Uvjereni smo da je Stojkovski sve obavljao po zakonu i pravilima geodetske struke"

| Autor: Marcello ROSANDA
Matija Miloš (CROPIX)

Matija Miloš (CROPIX)


Matija Miloš, odvjetnik Krešimira Stojkovskog, oulskog poduzetnika, geodeta i vlasnika nekretnina, kaže da u ovom trenutku može reći da je njegov branjenik nakon ispitivanja u USKOK-u pušten da se brani sa slobode jer je očigledno da u odnosu na njega i ostale okrivljenike koji su također pušteni na slobodu ne egzistiraju posebni istražnozatvorski razlozi.

"Što se same inkriminacije tiče, Stojkovskom se na teret stavljaju kaznena djela pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti te kazneno djelo krivotvorenja službene ili poslovne isprave u predmetima izdavanja rješenja o izvedenom stanju u kojima je sudjelovao geodetski ured mog branjenika.

Zbog velikog broja predmeta koje je geodetski ured radio, a i s obzirom na protek vremena od samih inkriminacija, mi smo se u ovom jako ranom stadiju odlučili na uskratu iskaza te ćemo po izvršenom uvidu u spis predmeta USKOK-a, a posebno u odnosu na same geodetske predmete, iznijeti detaljnu i aktivnu obranu odgovarajući pri tome na sva pitanja USKOK-a.

Sada nam slijedi podnošenje žalbi na rješenje o provođenju istrage te će nakon odluke o tim žalbama USKOK nastaviti poduzimati dokazne radnje. Dodajem da ćemo iznijeti detaljnu obranu jer smo uvjereni da je Stojkovski sve obavljao po zakonu i po pravilima geodetske struke", rekao je odvjetnik Matija Miloš.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini