KAOS

Maloljetnica razbijala po popularnom kafiću pa DOBILA BATINE OD KONOBARICE, NJENOG SUPRUGA I KĆERI

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto Pixabay)

Ilustracija (foto Pixabay)


Do potpunog rusvaja došlo je u križevačkom kafiću u kolovozu prošle godine, pokazala je presuda koja je stigla ovih dana.

Kaos je nastao kad je maloljetnica počela razbijati po popularnom kafiću u Križevcima, a nakon što su se u sve umiješali konobarica, njezina kći i suprug, maloljetnica je dobila batine i završila na hitnoj, piše Danica.

Prema presudi, Ana (17) je u kolovozu oko 23:45 u kafiću Cool u Križevcima razbila čašu i pivsku bocu. Konobarica Marijana (49) primila ju je za kosu i izvukla van, a izašla je i Marijanina kći Iva (19), prenosi Index.hr. 

"Maloljetnica je šakom udarila Ivu u glavu, nakon čega su se potukle. Maloljetnica je nogom u prsa udarila i konobaricu koja je pala na pod gdje su se nastavile tući i jedna drugu čupati za kosu. U jednom trenutku tučnjavu je vidio konobaričin suprug Nenad (40).

On je maloljetnicu uhvatio rukama za vrat, udario njenim tijelom u zid te ju počeo udarati rukama po cijelom tijelu. Maloljetnica je nakon ovog događaja zatražila liječničku pomoć u Zavodu za hitnu medicinu u Križevcima, gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozljede", stoji u presudi.

Maloljetnica je priznala kako je te večeri popila tri piva pa je napuhala 1.65 promila. U lokalu je bila sa starijim bratom i majkom. Kaže da je slučajno razbila čašu i pivsku bocu te ju je konobarica primila za kosu i izvukla van. Ondje su se potukli, priznaje.

Konobarica i njezin suprug opovrgnuli su da su se tukli s maloljetnicom, ali nakon svih iskaza i izjava svjedoka prekršajni sudac u Križevcima zaključio je da su i oni sudjelovali u remećenju javnog reda i mira.

Maloljetnica je, dakle, proglašena krivom te joj je izrečen sudski ukor. Drugookrivljena konobarica Marijana mora platiti kaznu od 100 njemačkih maraka (da, kazne u zakonu su i dalje u njemačkim markama), njezina kći Iva 200 maraka, a suprug Nenad 100 maraka. Njih troje moraju podmiriti po 200 kuna troškova postupka.

Presuda križevačkog prekršajnog suca je nepravomoćna i na nju se mogu žaliti u zakonom propisanom roku.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater