PULA

Lažne bankarice staricu prevarile za oko 30 TISUĆA KUNA

| Autor: Mateo SARDELIN
Ilustracija (Arhiva)

Pulska policija traga za dvjema ženama koje su, predstavljajući se kao djelatnice banke, prevarile 82-godišnju staricu iz Pule za oko 30 tisuća kuna u srijedu oko 14 sati.

Jedna od prevarantica je 82-godišnjakinju nazvala na kućni telefon predstavivši se kao djelatnica banke te joj je rekla da je banka dobila direktivu EU da zamijeni sve stare novčanice, te da mora donijeti u banku sav novac koji ima kod kuće.

Kada je 82-godišnjakinja rekla da ne može doći u banku, žena joj je predložila da će poslati drugu djelatnicu banke da od nje preuzme novac.

Potom se na telefon javila i druga navodna djelatnica banke koja je s oštećenom dogovorila da ju čeka ispred zgrade da bi joj predala novac. Budući da je žena spomenula 82-godišnjakinji da poznaje njezinu kćer i unuke, te čak navela njihova imena, starica joj je povjerovala te joj ispred zgrade predala ušteđevinu od više desetaka tisuća kuna.

Kako joj nepoznata žena nije vratila novac, 82-godišnjakinja je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Policijska uprava istarska poziva građane, posebice one starije dobi, da budu oprezni jer prevaranti iskorištavaju njihovo povjerenje i dovode ih u zabludu. Prevaranti se najčešće predstavljaju kao službenici mirovinskog ili socijalnog osiguranja, porezne uprave, banke, policije, kao razni medicinski stručnjaci ili stručnjaci za alternativnu medicinu, trgovci, inkasatori, dostavljači. Uglavnom rade u paru, a karakterizira ih drskost u ponašanju, snalažljivost, pričljivost, brzina i upornost u nagovaranju. Prije izvršenja kaznenog djela često prikupljaju informacije o osobama koje žive same.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum