ZBOG ZARADE RISKIRAJU VLASTITU SLOBODU

KRIJUMČARI: Braća iz Zagreba uhvaćena s ilegalcima u blizini Roča

| Autor: Mateo SARDELIN
Ilustracija (Arhiva)

Ilustracija (Arhiva)


Braća iz Zagreba, 37-godišnji K. Š. i 34-godišnji D. Š. su se 10. rujna vozilima uputili prema Istri, no već istoga dana u 18.30 sati su ih na cesti Lupoglav - Buzet, kod odvojka za mjesto Roč, zaustavili policajci * Starijem bratu određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je prema kaznenoj prijavi buzetske policije provelo dokazne radnje prvog ispitivanja dvojice braće iz Zagreba, 37-godišnjeg K. Š. i 34-godišnjeg D. Š. Protiv njih je podignuta optužnica zbog osnovane sumnje da su, zajednički i dogovorno, počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma. Odlukom suda, stariji od braće, K. Š. je zadržan u pulskom pritvoru, dok je protiv mlađega određena mjera opreza.

Tužilaštvo je utvrdilo osnovanu sumnju da su okrivljenici neutvrđenog dana na području grada Zagreba, s ciljem da omoguće stranim državljanima nedozvoljeno kretanje i prelazak granice Hrvatske sa Slovenijom, i s ciljem da se time nepripadno imovinski okoriste, počinili kazneno djelo.

Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik stupio u kontakt s nepoznatim muškarcem s kojim je dogovorio da za novčanu nagradu od 75 eura po osobi on i brat prevezu ilegalne migrante od mjesta Korenica do sela Brgad kod Roča, Potom su, sukladno dogovoru s nepoznatim muškarcem u utorak, 10. rujna, oko 12.30 sati u Korenici, svaki u svoje vozilo primili strane državljane koji nemaju legalan boravak u Republici Hrvatskoj.

Vozilima su se uputili prema Istri, no već istoga dana u 18.30 sati su ih na cesti Lupoglav - Buzet, kod odvojka za mjesto Roč, zaustavili policajci. Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu je, pored optužnice, podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv starijeg brata pa mu je sud odredio istražni zatvor zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom