NAJNOVIJEPOLICIJSKA ZASJEDA

Kod Banja Luke ubijen poduzetnik, u pucnjavi smrtno stradao i napadač Željko Kovačević koji je tražen u RH

YOUTUBE

Poduzetnik iz Banje Luke Slaviša Krunić ubijen je iz zasjede ispred imanja njegove obitelji u okolici tog grada a u pucnjavi su smrtno stradali i njegov tjelohranitelj te jedan od napadača, potvrdili su u ponedjeljak iz lokalne policije.

Krunića su napadači u nedjelju nešto prije ponoći dočekali pred vikendicom u naselju Glamočani te na njega pucali iz strojnica. Tjelohranitelj koji je bio s njim u vozilu je poginuo a Krunić je zadobio ozljede od kojih je preminuo na putu do bolnice.

U pucnjavi je ubijen i jedan od napadača a utvrđeno je kako je riječ o Željku Kovačeviću, osobi s većim kriminalnim dosjeom za kojima je tragala i hrvatska policija.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić u ponedjeljak se u povodu ovog zločina kratko oglasio na Twitteru ustvrdivši kako je to bilo "ubojstvo s potpisom vlasti", misleći pritom na vlasti u RS.

Slaviša Krunić bio je vlasnik nekoliko tvrtki uključujući zaštitarsku agenciju Sector Security, a ubijeni tjelohranitelj Žarko Pavlović bio je zaposlenik te tvrtke.

Ubijeni napadač Željko Kovačević ranije je zbog razbojstva bio osuđen na 11 godina zatvora a odslužio je devet i pol godina.

Na temelju tjeralice koju je za njim na zahtjev Hrvatske raspisao Interpol Kovačević je bio uhićen u BiH pod optužbom za razbojstvo i pokušaj ubojstva iz 2009. godine, ali ga je sud pustio na slobodu jer je utvrđeno da ima državljanstvo BiH. 

Istragu o napadu i ubojstvu Slaviše Krunića vodi Uprava za organizirani kriminal MUP-a Republike Srpske pod nadzorom entitetskog tužiteljstva.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom
Webcams provided by webcams.travel add a webcam