u potpunosti ugašen

Veliki požar kod Baderne progutao 10 hektara šume i niskog raslinja. Za mještane i njihovu imovinu NIJE BILO NIKAKVE OPASNOSTI

| Autor: Mateo SARDELIN
(Arhiva/Ilustracija)

(Arhiva/Ilustracija)


Kod Baderne, između Banki i Jurići, u ponedjeljak oko 16 sati izbio je veći šumski požar koji je progutao 10 hektara šume i gustiša. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, niti oštećenih objekata. Na teren je izašlo više vatrogasaca iz Javne porečke postrojbe i svih lokalnih DVD-a, te po jedno vozilo iz pazinske i tinjanske postrojbe. Cesta Baderna – Banki neko je vrijeme bila zatvorena za promet zbog dima.

Od Denisa Matoševića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Poreč, doznajemo da je na terenu bilo nekoliko desetaka gasitelja jer je puhao jak vjetar, pa je prijetila opasnost od širenja požara.

- Na teren smo poslali 46 vatrogasaca sa 17 vozila. Srećom, brzo smo reagirali i krenuli sa gašenjem, a ujedno smo alarmirali sve lokalne DVD-ove e te ispomoć iz Pazina i Tinjana. Budući da je požar izbio u šumi, materijalna šteta nije evidentirana, a opasnosti za objekte i ljude nije bilo, kazao nam je Matošević.

Vatrogasci su požar lokalizirali u 18.20 sati, a u potpunosti ga ugasili u 18.45 sati. Radi sigurnosnih razloga i mogućnosti ponovnog izbijanja vatre, određeni broj vatrogasaca je ostao na požarištu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum