EKSPLOZIVNO SREDSTVO

Kanfanarac čistio garažu i pronašao ručnu bombu M-75

| Autor: Portal Glas Istre

Rovinjska je policija 9. siječnja u poslijepodnevnim satima zaprimila dojavu građanina koji je na području Kanfanara čistio garažu i pronašao ručnu bombu. Na mjesto događaja izašao je djelatnik Protueksplozijskog odjela koji je preuzeo ručnu bombu M-75 radi sigurnog uništenja.

Policijska uprava istarska i nadalje poziva građane da učine svoj život sigurnijim i da se riješe oružja bez ikakvih sankcija.

Građani se pozivaju da predaju oružje koje nedozvoljeno posjeduju, a pogotovo oružje koje je zakonom zabranjeno: automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojne projektile s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegove dijelove, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i slično.

Svi građani koji nedozvoljeno posjeduju oružje, ističu iz Policije, dužni su posjedovanje takvog oružja prijaviti najbližoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji radi predaje ili onesposobljavanja. Protiv osoba koje predaju takvo oružje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupci ukoliko oružje predaju prije poduzimanja službenih radnji policije. Također je važno naglasiti da građani ne donose oružje osobno u policijsku postaju ili upravu, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o tome obavijeste policiju na broj 192 ili 0800 8892 te će stručni i osposobljeni policijski službenici doći na kućnu adresu prikupiti oružje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of