SAZNAJEMO

Jedan od najistaknutijih istarskih HDZ-ovaca na meti USKOKA-a. Osumnjičen je za trgovanje utjecajem. U PRIČU JE UPLETEN I NACIONALNI PARK BRIJUNI

| Autor: Glas Istre
NP Brijuni (snimio D. ŠTIFANIĆ)

NP Brijuni (snimio D. ŠTIFANIĆ)


USKOK je, na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio Rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1974.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja utjecajem.

Kako saznajemo, riječ je o viđenijem istarskom HDZ-ovcu Jurici Šiljegu, bivšem predsjedniku županijskog HDZ-a i aktualnom predsjedniku Gradskog vijeća Umaga.

Jurica Šiljeg

Jurica Šiljeg

USKOK navodi da se osnovano sumnja da je okrivljenik, u razdoblju od siječnja do kraja veljače 2018. godine, u Fažani i Umagu, nakon što je Javna ustanova Nacionalni park Brijuni objavila javni natječaj za prijem u radni odnos za više radnih mjesta, koristeći autoritet koji ima kao predsjednik županijske organizacije jedne političke stranke u Istarskoj županiji, te kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Umaga, zatražio od ravnatelja navedene javne ustanove da u radni odnos primi dvije osobe bez obzira na ispunjavanje uvjeta i rezultate natječaja. Na takvo traženje okrivljenika ravnatelj Javne ustanove nije pristao, navodi USKOK.

Lani u srpnju, USKOK je, nakon provedene istrage, pred Općinskim sudom u Osijeku već podignuo optužnicu protiv deset osoba zbog počinjenja kaznenih djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, poticanja na trgovanje utjecajem, poticanja na zloporabu položaja i ovlasti te davanja i primanja mita. Tada je među optuženima bio ravnatelj JU NP Brijuni Marno Milotić.

Kako smo tada pisali, optužnica je podignuta protiv dvojice ravnatelja, i to Parka prirode Kopački rit i NP-a Brijuni Milotića, te policajaca, lovnika, ribara, krivolovaca i inspektora Ministarstva poljoprivrede - ukupno deset osoba (dok je protiv jedanaestog, koji se također spominje u optužnici, slučaj odvojen).

USKOK sumnja da je Tomislav Bogdanović, kao ravnatelj Javne ustanove Park Prirode Kopački rit, od 23. ožujka do 1. svibnja 2019. u Kopačevu i Fažani, koristeći okolnosti da kao ravnatelj Kopačkog rita ostvaruje dobre odnose s 35-godišnjim ravnateljem NP-a Brijuni, Marnom Milotićem, od njega zatražio da bez javnog natječaja zaposli njegovog nećaka, što je ovaj - protivno odredbama Temeljnog kolektivnog ugovora i Pravilnika o radu JU NP-a Brijuni - učinio, naveo je tada USKOK u prioćenju na internetskoj stranici Državnog odvjetništva.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater