PROCES U PULI

JE LI NA POMOLU PREOKRET? Obrana Umažanina Stojana Zebe, optuženog za krađu alata i dilanje marihuane, tvrdi da to nije radio on, nego njegovi podstanari

| Autor: Mateo SARDELIN

Zamjenica Općinske državne odvjetnice Iva Arapović i branitelj optuženog Stojana Zebe, kojem se u Puli sudi za krađu poljoprivrednih alata u Plovaniji i dilanje marihuane, riječki odvjetnik Goran Marjanović, suglasili su se oko većine dokaznih prijedloga, a prihvaćeni su i novi dokazni prijedlozi obrane.

Naime, obrana tvrdi da nije istinita tvrdnja iz optužnice da je Zeba počinio tešku krađu zajedno s nepoznatim osobama te da će tu tvrdnju dokazati ako sud pribavi spis bjelovarskog državnog odvjetništva koje zbog krađe u Plovaniji istražuje nekoliko osoba.

 

Osim tog prijedloga, sud je prihvatio i prijedlog obrane da se od MUP-a pribave podaci o promjeni boravišta i prebivališta Stojana Zebe jer je u inkriminirano vrijeme on živio u Istri te ga je policija već bila odjavila s adrese u Daruvaru, gdje su pronađeni ukradeni predmeti. Obrana naime tvrdi da je Zebina kuća u Daruvaru bila iznajmljena muškarcima koji su optuženi da su upravo u toj kući od 2016. do 12. svibnja 2017. proizvodili marihuanu i stavljali je u promet.

 

Nakon odluke kojom su prihvaćeni svi dokazni prijedlozi sutkinja Knežević Červar zakazala je nastavak suđenja Stojanu Zebi za 7. veljače 2020. godine. 


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini