ŽDO

Ispitan 30-godišnjak koji je napao svog godinu dana mlađeg partnera: SAZNAJEMO DETALJE POKUŠAJA TEŠKOG UBOJSTVA U PULI

| Autor: Glas Istre
Privođenje osumnjičenog za pokušaj ubojstva (Dejan ŠTIFANIĆ)

Privođenje osumnjičenog za pokušaj ubojstva (Dejan ŠTIFANIĆ)


Pulsko Županijsko državno odvjetništvo ispitalo je u četvrtak 30-godišnjeg hrvatskog državljanina, osumnjičenog za pokušaj ubojstva svog godinu dana mlađeg istospolnog partnera u Marulićevoj ulici u Puli.

Nakon ispitivanja, doneseno je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela protiv života i tijela pokušajem teškog ubojstva, u stjecaju s kaznenim djelom protiv osobne slobode protupravnim oduzimanjem slobode.

- Postoji osnovana sumnja da je 8. srpnja 2020. u stanu koji je koristio 30-godišnji hrvatski državljanin zajedno s bliskom osobom (oštećenik) dok je ovaj spavao, iskoristivši njegovu bespomoćnost, u nakani da ga usmrti nožem mu zadao više ubodnih i raznih rana te mu nanio teške tjelesne ozljede.

Osnovano se sumnja da ga je pritom, od 5 sati kad ga je ozlijedio do oko 14 sati držao zaključanim u stanu s ciljem da ga prisili da trpi bolove zbog ranjavanja.

Okrivljenik djelo nije dovršio jer je oštećenik uspio izaći s njim iz stana i zatražiti medicinsku pomoć.

Županijski sud u Puli-Pola je, na temelju prijedloga Županijskog državnog odvjetništva u Puli-Pola, odredio istražni zatvor protiv 30-godišnjeg okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, navodi se u priopćenju županijskog Državnog odvjetništva.

Više o ovoj temi čitajte ovdje.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater