Laka lova

ISTRA: IMALI SU RAZRAĐENI PLAN KAKO SE DOKOPATI KUĆE POKOJNIKA Lopovski trojac umalo uspio, no na jednu stvar nisu računali…

| Autor: Mateo SARDELIN

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica tijekom veljače 2019. godine s 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, kao darivateljem, sklopila ugovor o darovanju nekretnine u Funtani i uknjižila se na nju, a prethodno se lažnim darovnim ugovorom upisala na nju i prodala je

 

 Pazinsko odvjetništvo je provelo prvo ispitivanje uhićene 39-godišnjakinje zbog sumnje da je počinila kazneno djelo krivotvorenja isprava i pranja novca. Istražna sutkinja Županijskog suda u Puli prihvatila je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Pazinu i 39-godišnjoj okrivljenici odredila istražni zatvor od 30 dana zbog postojanja opasnosti da će pobjeći i da će ponoviti kazneno djelo.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljenica tijekom veljače 2019. godine s 38-godišnjim hrvatskim državljaninom, kao darivateljem, sklopila ugovor o darovanju nekretnine u Funtani i uknjižila se na nju. Pazinsko odvjetništvu je ove godine u ožujku ispitalo prvookrivljenog 25-godišnjaka iz Popovače i trećeokrivljenog 38-godišnjaka iz Velike Ludine, dok je drugookrivljena 39-godišnjakinja bila puštena na slobodu. Odvjetništvo je krenulo s istragom u slučaju uknjižbe vlasništva jednog trgovačkog društva iz Popovače na imovinu pokojnog Franka Vanjura (71) iz Funtane vrijednu najmanje 950 tisuća kuna. Sve troje sada odvjetništvo sumnjiči na krivotvorenje isprava i pranje novca.

Počelo je s krivotvorenjem specijalne punomoći u kojoj piše da je pokojni Vanjur za života ovlastio osumnjičenicu iz Velike Ludine da raspolaže njegovom kućom i gospodarskom zgradom s dvorištem u Funtani. Ona je s tom krivotvorinom zatražila od javnog bilježnika, ovjerenu presliku izvorne isprave. Poslije je navodno tu nekretninu prodala prvookrivljenom 25-godišnjaku što je ovjereno u redu javnog bilježnika. Slijedećeg dana je u zemljišnoknjižnom odjelu suda u Poreču 25-godišnjak predao prijedlog za uknjižbu prava vlasništva na nekretnine, a poslije je sklopio ugovor s trećeokrivljenikom o kupoprodaji nekretnine, koji je onda sklopio darovni ugovor s 39-godišnjakinjom koja se upisala kao vlasnica na nju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini