DANAS

FOTO I VIDEO / LOKALIZIRAN VELIKI POŽAR KOD VALDEBEKA: Izgorjela površina od 10 hektara, vatra se opasno približila kućama

| Autor: Doria MOHOROVIĆ


Veliki požar na području između Valdebeka i Premanturske ceste, u blizini nekadašnje streljane, danas je uzbunio mještane Pule i okolice - naime, požar je buknuo u 14.59 sati, a gust oblak dima i pepela bio je vidljiv iz svih dijelova grada pa čak i iz Štinjana.

Odmah po dojavi, na teren su krenule sve raspoložive snage Javne vatrogasne postrojbe Pula - 26 vatrogasaca s 11 vozila, a u pomoć su priskočili i vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Ližnjan i Medulin.

- Požar je lokaliziran u 17.20 sati, te je u požaru izgorjela trava, nisko raslinje, nešto stabala i jedan stari napušteni automobil. Prema trenutnoj procjeni, vatra je zahvatila područje od 10 hektara.

Iako im se požar približavao, kuće nisu bile ugrožene, i to zahvaljujući mještanima koji su pomagali u gašenju. Uzrok požara znat će se po završetku očevida, rekao je Ivica Rojnić, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula.

U blizini opožarenog područja nekoliko je obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, koji su bili najbliži plamenu - a osim za nasade, strahovali su i za sudbinu domaćih životinja i pčela na OPG-ovima.

Mjesto požara posjetio je i pulski gradonačelnik Filip Zoričić, zatim pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.

Na mjestu požara ostali su dežurati vatrogasci.

(HINA/EPA)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)(Snimio Dejan Štifanić)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater