NOVAC NISU USPJELI ODNIJETI

EKSPLOZIJA UZNEMIRILA POREČANE Maskirani razbojnici digli bankomat u zrak i pobjegli na motociklu


Stanare ulice Materada u Poreču u ponedjeljak je oko 3 sata u noći iz sna prenula snažna detonacija, kako se kasnije ispostavilo, eksplozija bankomata. U eksploziji nije bilo ozlijeđenih, a prema neslužbenim informacijama bankomat su u zrak digla dvojica maskiranih počinitelja koji su nakon eksplozije pobjegli na motociklu. Novac međutim nisu uspjeli odnijeti.

Policija je nakon obavljenog očevida tijekom dana izvijestila da su eksplozijom pravna osoba iz Zagreba i 41-godišnji vlasnik obližnjeg ugostiteljskog objekta oštećeni za nekoliko desetaka tisuća kuna. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Počinitelji su koristili smjesu plina koju su najvjerojatnije pomoću cijevi ubacili u bankomat, a potom je detonirali električnim upaljačem. Eksplozija je oštetila i okolne objekte, a za vrijeme trajanja očevida ondje nije bilo puno građana koji bi mogli svjedočiti o onome što se dogodilo. Policija je radi ograničavanja kretanja zatvorila ulicu u dužini od oko 100 metara, od hotela Park do hotela Materada. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)

OPŠIRNIJE U TISKANOM I ONLINE IZDANJU OD UTORKA

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini