VELIKA AFERA

EKSKLUZIVNO: Saznajemo detalje iz optužnice Albinu Lampeu za organizaciju prostitucije u Puli i okolici. KAKO JE SVE POČELO, TKO JE BIO PRISUTAN TIJEKOM SEKSA DRUGIH OSOBA, KOLIKO JE SVE TO KOŠTALO, KAKO JE PREKINUTO…

| Autor: Marica KOŠTA

Bivši pročelnik pulske ispostave Ministarstva poljoprivrede Albin Lampe (57) iz Vodnjana u ponedjeljak će na Općinskom sudu u Puli sjesti na optuženičku klupu zbog ukupno sedam kaznenih djela, od čega ih se četiri odnosi na prostituciju, odnosno podvođenje, te po jedno na spolno uznemiravanje, iznudu i nedozvoljeno držanje oružja. Na sud će Lampe će biti doveden iz pulskog pritvora u kojem se nalazi od uhićenja 11. listopada prošle godine, odnosno od otkrića da je od srpnja do 1. rujna podvodio 30-godišnju ženu iz Zagreba te uzimao 30 posto provizije od naplaćenih seksualnih usluga klijenata koje joj je on pronalazio u Puli, Medulinu, Fažani, Rovinju. Istražni zatvor bio mu je određen i produljivan zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke, a posebice na žrtvu.

Prema optužnici, Lampe je, zloupotrebljavajući njezin težak položaj, 30-godišnjakinju u srpnju odveo u jedne toplice, gdje mu je ona, za 3.000 kuna tijekom četiri dana boravka, pružala seksualne usluge. Potom je ženi ponudio da na području Istre pruža seksualne usluge i drugim osobama uz novčanu naknadu, a ona je, pritisnuta teškom obiteljskom i financijskom situacijom, na to i pristala. Tako joj je Lampe tijekom kolovoza organizirao susrete s klijentima na području Pule, Medulina, Fažane i Rovinja te im je ona pružala seksualne usluge.

Tridesetogodišnjakinja je pritom Lampeu, na njegovo traženje, morala besplatno pružati seksualne usluge i dozvoljavati mu da bude prisutan spolnom činu između nje i drugih osoba. Tijekom kolovoza pa do 1. rujna, iskorištavajući i dalje njezin težak položaj, naveo je ženu da mu od naplaćenih seksualnih usluga daje 30 posto zarade. I to nakon što je odbila s njim imati seksualne odnose.

Optužnica tereti 57-godišnjaka i da je 1. rujna prošle godine sms porukama sa svog mobitela tražio od 30-godišnjakinje 5.000 kuna ucjenjujući je objavom fotografija i snimki njezinih spolnih odnosa s klijentima na internetu, a koje je snimio bez njezina znanja. Ucijenjena žena nije mu predala novac već se ohrabrila i slučaj prijavila policiji te otputovala u Zagreb. No ni tada Lampe ne prestaje. Iako je Lampeu dala do znanja da ne želi s njim komunicirati on joj je, u cilju da je uplaši i ponizi, između 1. i 6. rujna prošle godine slao poruke nazivajući je raznim pogrdnim imenima zbog čega ga odvjetništvo tereti za spolno uznemiravanje. Premda mu je jasno dala do znanja da se ne želi baviti prostitucijom, Lampe joj je od 11. do 24. rujna slao poruke kojima ju je nagovarao na prostituciju, navodeći da će za pružanje seksualnih usluga na jahtama biti plaćena između 1.500 i 4.000 eura, a za pružanje usluga u apartmanima po 2.000 eura.          

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini