PONOVNO OTVOREN SLUČAJ

EKSKLUZIVNO Državno odvjetništvo naredilo ekshumaciju tijela rovinjskog policijskog inspektora Viera Fiale (53) koji je, po dosadašnjem zaključku, počinio samoubojstvo. Sumnja li ŽDO u pravi uzrok smrti? 

| Autor: Mateo SARDELIN

Viero Fiala (53) policajac iz Službe gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske koji je 9. kolovoza, nakon samoubojstva, pokopan na rovinjskom groblju ekshumiran je sredinom tjedna, najvjerojatnije radi ponovne obdukcije.

Ono što nije poznato je, zašto je do toga došlo, dali postoji osnovana sumnja da se ipak ne radi o samoubojstvu i tko je pokrenuo cijeli postupak. No, ono što je poznato je, da je cijeli postupak pod vodstvom pulskog Županijskog državnog odvjetništva, a doznajemo da predmet vodi tužitelj Eddy Putigna. Pitali smo istarsku policiju o slučaju ekshumacije policajca, no uputili su nas na pulsko Županijsko državno odvjetništvo jer predmet nije u njihovoj nadležnosti.

Podsjetimo da je Fiala nakon gotovo osam dana potrage pronađen mrtav u moru kod Crvenog otoka u Rovinju, a njegovo beživotno tijelo pronašli su talijanski državljani koji su onuda prošli plovilom. Na mjesto pronalaska upućeni su rovinjski vatrogasci koji su tijelo izvukli i prevezli do uvale Balzamake na području Škarabe, a odmah je utvrđeno da je riječ o nestalom policajcu. Prema nalogu državnog odvjetnika tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske bolnice gdje je obavljena obdukcija kojom tada nije bilo utvrđeno da je smrt posljedica kaznenog djela.

 

OKVIR

EKSHUMACIIJE IZNIMNO RIJETKE

Ekshumacija je hitna dokazna radnja i provodi se onda kada postoji osnovana sumnja da je smrt posljedica kaznenog djela, veli odvjetnica i nekadašnja sutkinja Županijskog suda u Puli Marija Budimir.  Kada postoji određeni nivo sumnje državno odvjetništvo zatraži, a sudac istrage izdaje nalog za provođenje ekshumacije. Takvi su slučajevi vrlo, vrlo rijetki i iznimka su u slučajevima hitnih dokaznih radnji, konstatirala je Budimir. (M. Ko)


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater