PRITVORENI SU

DVA JEZIVA SLUČAJA U ISTRI Godinama maltretirali svoje supruge i tukli maloljetnu djecu. Pred njima su im i PRIJETILI UBOJSTVOM!

| Autor: Marina VUKŠIĆ
(Foto: Pixabay)

(Foto: Pixabay)


U proteklih nekoliko dana u Istri su pritvorena dvojica muškaraca osumnjičena za obiteljsko nasilje, ali i druga kaznena djela s elementima nasilja te kaznena djela na štetu djece.

Na temelju prijave porečke policijske postaje, u Općinskom državnom odvjetništvu u Puli ispitan je 44-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji, prijetnje i četiri kaznena djela povrede djetetovih prava.

Kako navodi Tužiteljstvo, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 44-godišnjak u razdoblju od 2010. do 1. travnja 2021., na području Istre, bio fizički nasilan prema svoje četvoro malodobne djece te ih vrijeđao i psovao, kao i da je u nazočnosti svoje maloljetne djece od 1. lipnja 2015. pa do 1. travnja 2021. vrijeđao, omalovažavao i zastrašivao svoju suprugu te ju psovao i bio fizički nasilan prema njoj. Kada je supruga s malodobnom djecom otišla od njega, prijetio joj je putem telefona te je prijetnje nasiljem i ubojstvom uputio i putem djelatnika centra za socijalnu skrb.

Županijski sud u Puli–Pola je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 44–godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli ispitalo je i njegovog vršnjaka kojeg je prijavila pulska policija. Osumnjičen je da je počinio kazneno djelo nasilja u obitelji tri kaznena djela prijetnje i šest kaznenih djela povrede djetetovih prava.

Osnovano se sumnja da je osumnjičeni od početka 2019. godine pa do 1. travnja 2021. na području Istre, u nazočnosti svoje petero maloljetne djece, vikao na svoju suprugu te ju je vrijeđao, omalovažavao i prijetio joj, kao i da ju je psovao i bio fizički nasilan prema njoj i djeci. Postoji osnovana sumnja da je 43-godišnji osumnjičenik 1. travnja 2021., pred maloljetnom djecom, šogorom i šogoricom prijetio supruzi i omalovažavao ju, fizički ju napao, a potom je fizički napao i šogora koji ju je krenuo zaštititi, kao i da je prijetio supruzi, šogoru i šogorici da će ih sve ubiti.

Županijski sud u Puli je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i protiv 43–godišnjeg osumnjičenika odredio istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenik ponoviti kazneno djelo ili da će počiniti teže kazneno djelo, kao i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini