podignuta neposredna optužnica

DRŽAVLJANIN KOSOVA ŠVERCAO MIGRANTE. Uhvaćen je na djelu i završio u zatvoru

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)

Ilustracija (Snimio Milivoj Mijošek)


Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu ispitalo je državljanina Kosova (1986.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma te je pred Općinskim sudom u Pazinu podignuta neposredna optužnica protiv okrivljenika.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 7. svibnja 2022., sukladno dogovoru s nepoznatom osobom, za novčanu naknadu od 150 eura po prevezenoj osobi, u Rijeci, u osobni automobil primio državljane Turske koje je potom odvezao prema državnoj granici sa Slovenijom gdje su oni trebali nezakonito prijeći državnu granicu. Policijski službenici zatekli su okrivljenika i strane državljane kod mjesta Črnci u blizini državne granice te ga uhitili. 

Sud je prihvatio prijedlog ovog državnog odvjetništva i okrivljeniku 9. svibnja 2022. odredio istražni zatvor zbog opasnosti od bijega (članak 123. stavak 1. toč. 1. Zakona o kaznenom postupku).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater