OBUSTAVLJEN POSTUPAK

DROGA I ORUŽJE Puljanin (47), uhićen u  svibnju u policijskoj akciji "BATANA", preminuo u bolnici

| Autor: Marica KOŠTA
Ilustracija

Nedugo nakon potvrđivanja optužnice na pulskom Općinskom sudu kojom državno odvjetništvo šestoricu Puljana uhićenih proljetos u akciji Batana tereti za preprodaju oružja i droge, u pulskoj bolnici je 7. listopada, preminuo istražni zatvorenik, odnosno, prvookrivljeni J. K. (47).

Iz Uprave za zatvorski sustav i probaciju Ministarstva pravosuđa do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor je li utvrđen uzrok smrti istražnog zatvorenika, no informacija da je preminuo je pouzdana. Prema našim informacijama 47-godišnji J. K. koji je u istražnom zatvoru u Puli bio od uhićenja 23. svibnja ove godine bio je od početka srpnja do početka kolovoza hospitaliziran u Zatvorskoj bolnici u Zagrebu.

Potom je, s više teških dijagnoza među kojima i ona da boluje od hepatitisa C te da je ovisan o alkoholu i opijatima, vraćen u pulski zatvor. U bolnicu je 7. listopada dovezen zbog opće slabosti, ali priseban da bi unatoč naporima liječnika i pokušajima reanimacije preminuo nešto prije 18 sati. U akciji Batana u kojoj je bio uhićen, zaplijenjeno je 20 pištolja, 5.189 tableta Ecstasyja, 40 grama kokaina 3 grama amfetamina, a prikrivenom istražitelju neki od okrivljenika su prodali gotovo tri kilograma marihuane.

Budući da je preminuo, kazneni postupak protiv J. K. bit će obustavljen.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of