javnost ponovno zgrožena

Doznajemo nove detalje vršnjačkog nasilja u OŠ Medulin: POZNATO JE O KOJIM JE UČENICIMA RIJEČ

| Autor: Marcello ROSANDA
Osnovna Škola Dr. Mate Demarin (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Osnovna Škola Dr. Mate Demarin (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Nakon što su iz Istarske županije izvijestili da se danas u poslijepodnevnim satima dogodio slučaj vršnjačkog nasilja u Osnovnoj školi Mate Demarin u Medulinu, doznali smo detalje.

Neslužbeno, radi se o problematičnom ponašanju nekolicine tamošnjih učenika, s kojima je škola već i ranije imala sličnih situacija. Ovaj put je liječnička pomoć pružena dječaku (2011. godište) za kojeg doznajemo da je u obiteljskom srodstvu s učenikom koji je također bio dio nedavnog slučaja nasilja u toj školi. 

gg

Izjavu nam je dala ravnateljica te škole Emanuela Pinzan Chiavalon.

"Ponovno se dogodilo vršnjačko nasilje, a mi smo postupili po protokolu. Obavijestili smo odmah sve institucije, zvali hitnu i policiju, svi su bili tu. I dalje ćemo provoditi sve preventivne programe za prevenciju nasilja. Kada je dijete reklo da se osjeća loše, odmah smo pozvali hitnu i njegovu majku", kratko je prokomentirala ravnateljica i naglasila da su sva djeca dobro.

Podsjetimo, sredinom veljače u istoj se školi dogodio incident koji je zgrozio javnost. Tada se proširila videosnimka nemile scene u kojoj grupa djece za vrijeme velikog odmora napada i tuče dječaka u Medulinu ispred osnovne škole. Svi su osudili nasilje, od načelnika Medulina do župana Miletića, no očito je sada jasno da problem nije nestao.

Opširnije o slučaju vršnjačkog nasilja u OŠ Medulin pročitajte sutra u tiskanom izdanju Glasa Istre.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter