NAJNOVIJE


TRAGIČNO

DJEČAK IZ SPLITA UTOPIO SE U BAZENU U SARAJEVU. Svjedok iznio detalje: "Ovo je sramota"


Ne znam tko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel s pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu, rekao je Joško Šerka, svjedok nesreće

Dječak iz Splita, mladi nogometaš Akademije nogometa Srđan Mladinić, jučer predvečer utopio se na bazenima u sarajevskom hotelskom resortu Hills na Ilidži. Obdukcija je pokazala da ipak u pitanju nije bio srčani udar, kako je to javno objavila organizacija turnira Šampion Junior Kup.

Rezultate obdukcije potvrdio je za Dnevni Avaz vještak medicinske struke dr. Nermin Sarajlić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo Jutarnjem su samo mogli potvrditi da je riječ o dječaku rođenom 2011. godine, a u Kantonalnom tužiteljstvu, koje je preuzelo slučaj, tek su nam kratko rekli da će o daljnjem postupanju odlučiti nakon što dobiju službeni nalaz obdukcije.

Dječaku iz Splita unatoč intervenciji liječnika nije bilo spasa te je nakon dvosatne reanimacije konstatirana smrt.

Iako je organizator turnira Almir Prguda već tada rekao kako je dijete zasigurno doživjelo srčani udar, Jutarnjem se javio jedan od roditelja koji su rekli kako se dijete utopilo.

Joško Šerka, svjedok nesreće, tvrdi kako organizatori turnira ne govore istinu kada kažu da je dijete odmah izvučeno iz bazena.

- Bio sam među onima koji su potrčali kada se počelo vikati i tražiti doktora. Bilo nas je možda pet koji smo odmah dotrčali. Dijete je već bilo potpuno modro kada je izvučeno iz bazena, znači da je dolje provelo bar deset minuta.

Ne znam tko se ovime pokušava opravdati, ali sramota je da hotel s pet zvjezdica nema službu čuvanja na bazenu, rekao je Šerka za Jutarnji.

Potvrđuje da su se liječnici više od dva sata borili kako bi mališana vratili u život, te da mu je srce čak u nekoliko navrata davalo puls, no naposljetku je ipak izdahnuo.

Drama na bazenima trajala je nekoliko sati, a nije jasno kako je točno došlo do utapanja djeteta. Ostala djeca odmah su poslana u svoje sobe kako se ne bi dodatno traumatizirali. (Portal Novilist.hr)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam