BUDITE OPREZN(IJ)I!

DIVLJE SVINJE, SRNE… Divljač iskače na cestu na svakom koraku. Samo u jednom danu U ISTRI ČAK TRI SLUČAJA

| Autor: Glas Istre
(Gordana Čalić Šverko/Arhiva)

(Gordana Čalić Šverko/Arhiva)


U posljednja 24 sata na području Rovinja, Pule i Poreča zabilježena su tri naleta na divljač.

Prvi slučaj zabilježen je u nedjelju oko 23.20 sati u naselju Kokuletovica na području Rovinja, kada je 20-godišnjakinja iz Rovinja, automobilom Seat, pulske registarske oznake, naletjela na divlju svinju koja je uginula te ju je preuzeo lovočuvar.

U ponedjeljak oko 7.30 sati na Premanturskoj cesti u Puli 38-godišnjakinja s područja Medulina je automobilom naletjela na divlju svinju, koja se nakon nesreće udaljila.

Treći slučaj zabilježen je također u ponedjeljak, oko 10.45 sati, u Kaštelir-Labincima, gdje je 30-godišnjak teretnim automobilom VW Caddy, pulske registarske oznake, naletio na srnu, koja je uginula te ju je preuzeo lovočuvar.

U događajima nitko nije ozlijeđen, ali je na automobilima nastala materijalna šteta.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, Policijska uprava istarska upozorava vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom