EKSKLUZIVNO

DETALJI ZASTRAŠUJUĆE EKSPLOZIJE BANKOMATA U UMAGU: Saznajemo zašto su lopovi mogli nesmetano djelovati i gdje je završio novac kojeg su ostavili na mjestu događaja

| Autor: Mateo SARDELIN

Saznajemo nove detalje u slučaju zastrašujuće eksplozije u Umagu, nedaleko poznatog teniskog stadiona za ATP turnir. Prema policijskom izviješću nakon očevida utvrđeno je da je nepoznati počinitelj oko 2.30 sati uporabom plinske eksplozivne smjese provalio u bankomat i otuđio dio novca.

Prilikom eksplozije oštećen je i dio objekta u kojem se nalazio bankomat, a kaznenim djelom nastala je zasad neutvrđena materijalna šteta Plavoj Laguni Poreč i PBZ-u. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja.

Bankomat se nalazi na sporednom ulazu u krug stadiona gdje se održava ATP turnir i to na kućici za informacije i kiosku za suvenire. Sad je cijeli kompleks prazan tako da je evidentirana materijalna šteta bez ozlijeđenih osoba. U blizini bankomata u rasponu od gotovo pola kilometra nema stambenih objekata te je počinitelj, ili više njih, mogao bez straha operirati. Od siline eksplozije bankomat je raznijet na sastavne dijelove, a crna ladica bankomata gdje stoje novci je prazna. Kućica je također oštećena u eksploziji. Za sada nije poznato koliko je novca bilo u bankomatu, no nešto ga je bilo, a nešto je i ostalo na mjestu događaja što je policija skupila. Policijski službenici su obavili očevid i utvrdili sve okolnosti eksplozije.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter