ZASTRAŠUJUĆE

DETALJI PROVALE U KUĆU NA MONVIDALU USRED BIJELOG DANA: Obitelj u pidžamama vrištala u pomoć dok im je nepoznat muškarac kopao po stanu. Saznajemo i kuda je pobjegao

| Autor: Nera SOFTIĆ

U srijedu oko 11 sati u Japodskoj ulici u Puli dogodila se provala u obiteljsku kuću. Veće materijalne štete i ozlijeđenih nema, no ono što je šokantno je to što se provala dogodila usred bijela dana, u mirnom obiteljskom naselju Monvidal, i to u trenutku dok su ukućani bili u svom domu.

Obitelj je, naime, zatekla lopova dok je preturao stvari po kući te su šokirani i preplašeni počeli vriskati i pozivati upomoć. Ipak, ostali su dovoljno pribrani te uspjeli pozvati policiju. Lopov, koji je u kuću upao najvjerojatnije kroz prozor, u međuvremenu je uspio pobjeći.

Iako je policija stigla u rekordnom roku, i to sa čak četiri vozila, provalnika nisu uspjeli uloviti. Pobjegao je preko obližnje livade, u smjeru zgrade Unilinea i zaobilaznice.

- Bili smo kući kada je ušao, uplašili smo se, ali smo dobro, bilo je sve što su nam uspjeli reći još uvijek prestravljeni ukućani, neki od njih još u pidžami.

I njihovi susjedi su u šoku. Ne mogu vjerovati da se provala dogodila usred bijela dana, u vrijeme dok su bili u kući. Strahuju da će se stvar ponoviti jer nije rijetkost da po ulici viđaju njima sumnjive tipove.

- Vrlo često viđamo vrlo sumnjive ljude koji šetaju po naselju, zaviruju po dvorištima, gledaju kroz prozore. Ne znam tko su ti ljudi ni odakle su, no prema svemu sudeći, vjerojatno je riječ o narkomanima, rekla nam je susjeda iz obližnje zgrade, koja je s prozora pratila cijeli razvoj događaja oko provale u obiteljsku kuću, pitajući se što je slijedeće.

- Dok nismo premjestili stvari iz spremišta, barem jednom tjedno i mi smo bili pokradeni. Uzimali su nam sve živo, od tenisica, bicikla do metle, kaže nam ova susjeda te se pita koje je rješenje. Dodaje da vjeruje da je razlog čestih provala na ovom području puno gradilišta, neiskorištenih livada i žbunja, pa se lopovi lako mogu sakriti.

- Možda bi češće policijske ophodnje poboljšale situaciju, predložila je.  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater