UHIĆENJA OSJEČKIH SUDACA

Detalji o uhićenom sucu Vekiću i famoznoj Nataši. MAMIĆ TVRDI DA IM JE PLATIO I MJESEC DANA U ROVINJU, A CIFRE SU OGROMNE

| Autor: Glas Istre
Uhićeni sudac Vekić

Uhićeni sudac Vekić


Osječki suci Zvonko Vekić, Ante Kvesić i Darko Krušlin uhićeni su jutros nakon što je Zdravko Mamić iznio niz tvrdnji o navodnom mitu kojeg je bio prisiljen davati njima, a oni su ga na koncu osudili.

Mediji se danas posebno bave Zvonkom Vekićem, odnosno njegovom prijateljicom Natašom, koju je često spominjao i Mamić, a u čijem je stanu Vekić jutros uhićen.

Mamić je prozvao Vekića da je od njega primio mito od čak 500.000 eura.

Kako pišu 24 sata, Vekić je često dolazio na utakmice Dinama, pa je tako jednom prilikom rekao Zdravku Mamiću da mu je sudac Krušlin najbolji prijatelj i da će njih dvojica riješiti oslobađajuću presudu za njega.

- I da bi trebalo počastiti gospodina Krušlina, na što sam mu predao 100 tisuća eura da oni to podijele međusobno. Nakon toga smo se učestalo počeli nalaziti i u Zagrebu i u Osijeku, tvrdio je ranije Mamić i nadodao kako su se on i Vekić redovito viđali u restoranu Zelenjak, u maloj sobici u sklopu restorana.

U prvih nekoliko susreta Mamić je pokupio suca Vekića i njegovu prijateljicu Natašu, upravo kod koje je u srijedu ovaj sudac i uhićen, ispred hotela Sheraton ili Westin u koje ih je, kako tvrdi, smještao i plaćao im boravak.

Mamić je govorio i da misli da im je nekoliko puta smještaj platio i GNK Dinamo, jer je rezervacije hotela za Vekića i Natašu vršio preko Vlatke Peras, a ona je u nekoliko navrata platila fakture hotelu.

- O našim susretima u restoranu Zelenjak mogu svjedočiti djelatnici restorana, a uvijek je prisustvovala gospođa Nataša, prijateljica gospodina Vekića, a dvaput je bila i Natašina kćer Ena. Svaki puta bih joj ja dao od 3 do 10 tisuća eura za šoping po Zagrebu. U vrijeme mog suđenja također smo se našli i u Tuheljskim toplicama u hotelu Terme gdje je gospodin Vekić došao na vikend s prijateljicom Natašom., pričao je Mamić.

Kasnije se s Vekićem dogovorio da će njegova prijateljica Nataša, njena kći Ena, Mamićeva supruga Marina i on dočekati zajedno novu 2018. godinu u Dubaiju. Mamić je tada kupio avionske karte za njih troje.

RTL je nakon Mamićevih tvrdnji objavio račune na ime suca Zvonka Vekića u hotelu Rixos Premium Dubai za tjedan dana na dočeku 2018. godine te račun u istome hotelu u isto vrijeme na ime Zdravka Mamića, a koje je Mamić navodno dostavio Uskoku, kako bi potkrijepio svoje tvrdnje da je Vekiću i njegovoj prijateljici financirao boravak u Dubaiju za doček 2018. godine. Vekić je, naravno, kasnije odbacio sve optužbe. Rekao je da je bio u Dubaiju, ali ne sa Zdravkom Mamićem.

Nadodao je i da je 2018. godine, kad je bio u BiH, organizirao ljetovanje suca Vekića, Nataše i Ene u Rovinju u hotelu Monte Mulini i da mu je poslao 10 tisuća eura u kunama. Na moru su boravili mjesec dana, a Mamić misli da je trošak hotela bio preko 50 tisuća kuna.

Vekić i Krušlin su krajem ožujka suspendirani do okončanja stegovnog postupka, a pred Državnim sudbenim vijećem (DSV) odbacili su optužbe zbog kojih je protiv njih pokrenut stegovni postupak i predloženo razrješenje nakon objave fotografija s druženja sa Zdravkom Mamićem kojemu su sudili.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini