NAJNOVIJEZADAR

Darko Kovačević Daruvarac PRIZNAO KRIVNJU ZA PREMLAĆIVANJE 18-GODIŠNJE ZADRANKE

Hina

Darko Kovačević Daruvarac (31), optužen za prijetnje i nanošenje teških ozljeda 18-godišnjoj Zadranki L. G., na početku ponovljenog suđenja koje se u srijedu održalo na Općinskome sudu u Zadru priznao je krivnju.

Potvrdio je to novinarima nakon četverosatnog ročišta odvjetnik oštećene Milan Petričić, koji je rekao da je obrana na početku glavne rasprave promijenila stav te se Kovačević izjasnio krivim za djela koja mu se stavljaju na teret.

"Danas je sud ponovio postupak i prošao sve svjedoke, bilo ispitivanjem, bilo čitanjem iskaza. Saslušani su i vještaci te je odlučeno da se postupak nastavi sutra odlukama suda o dokaznim prijedlozima i, pretpostavljam, završnim riječima stranaka", rekao je odvjetnik Petričić.

Na novinarsko pitanje je li njegova stranka dala iskaz te je li Kovačević iznio obranu, odgovorio je da je iskaz oštećene djevojke pročitan te da je Kovačević iznio obranu i, za razliku od prije, izjasnio se krivim.

Suđenje se nastavlja u četvrtak.

Darko Kovačević pušten je iz pritvora lani 14. prosinca, nakon što mu je istekao maksimalni rok od šest mjeseci za zadržavanje u istražnom pritvoru, što je izazvalo velike reakcije u javnosti. U nekoliko gradova organizirani su prosvjedni skupovi kao potpora pretučenoj djevojci i njenoj obitelji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum
Webcams provided by webcams.travel add a webcam