TROJE SVJEDOKA

DAN PRIJE PLJAČKE BANKE U VIŠNJANU razbojnici kružili po mjestu i ispitivali teren

| Autor: Marica KOŠTA
Riječanin Boris Pilčić prvoosumnjičeni je za pljačke u Žminju, Višnjanu i Taru (Arhiva)

Mislim da se radilo o Alfi. Nisam vidio tko se nalazi u automobilu jer su stakla bila zatamnjena, kazao je svjedok koji je za automobil Fiat Croma kojim su, kako se sumnja, pobjegli pljačkaši, kazao da je naknadno saznao da je bio parkiran kod crkve sv. Roka

Saslušanjem troje svjedoka jučer je pred vijećem sutkinje Gabrijele Marčete Ferić na Županijskom sudu u Puli nastavljeno suđenje Borisu Pilčiću (65) iz Rijeke, te Zagrepčanima Robertu Pinteriću (45), Zlatku Žigmanu (43) i Radovanu Horvatu (53) koji su na raspravu, pod jakim mjerama osiguranja, dovedeni iz zatvora u Lepoglavi.

Četvorici okrivljenih sudi se pod optužbom da su krajem svibnja 2001. godine u Žminju opljačkali poslovnicu Istarske banke te da su sredinom srpnja u roku od 20-tak minuta opljačkali poslovnicu Zagrebačke banke u Taru i poslovnicu Istarske Kreditne Banke Umag u Višnjanu. Jučer saslušani svjedoci ispitivani su o pljački IKB banke u Višnjanu.

Ostavili kovanice

Umirovljena djelatnica banke je kazala da su se u vrijeme upada pljačkaša u banci nalazili samo ona i jedan klijent, koji je u međuvremenu preminuo.

- Najednom je osoba s pištoljem u ruci, sa šiltericom na glavi, odjevena u tamnu odjeću, s moje desne strane preskočila pult i pogurala me da čučnem ispod pulta. Mislim da je rekao: "Neću ti ništa, samo budi mirna", kazala je svjedokinja.

Odgovarajući na upite tužitelja, sutkinje i branitelja optuženih svjedokinja je kazala da nije primijetila da je taj pljačkaš imao neki posebni naglasak, da joj je ostalo u sjećanju da je, od nosa prema bradi, imao na licu dvije jako urezane bore. Radilo se o nižoj osobi, sitnije građe.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini