NOĆNA AKCIJA

DAN NAKON POKUŠAJA VELIKE PLJAČKE BANKOMATA U POREČU. Banditi su odvukli pažnju policije i sve sravnili sa zemljom, a potom im je novac izgorio. Saznajemo koji iznos je završio u vatri i ostale zanimljive detalje

| Autor: Mateo SARDELIN

Pomno planirana akcija pljačke bankomata Hrvatske poštanske banke, koji se nalazio u sklopu trgovine Narodnih novina u centru Lacop u Poreču u četvrtak u noći, bila je uzaludna. Naime, novac je izgorio u požaru bankomata. Iako policija nije priopćila o kojoj se svoti radi, pretpostavlja se da je izgorjelo više od 100 tisuća kuna.

Eksplozija izazvana plinskom smjesom izazvala je požar u kojem je potpuno izgorio poslovni prostor Narodnih novina i susjedni prostor Istraplasta. Policijski službenici u četvrtak su s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite od požara obavili očevid na mjestu eksplozije bankomata te su utvrdili da je oko 2.25 sati u Ulici Mate Vlašića u Poreču nepoznata osoba ispunila bankomat eksplozivnom plinskom smjesom, a potom izazvala detonaciju i požar bankomata. Materijalna šteta, koja je nastala pravnim osobama iz Zagreba, Poreča i Pazina, zasad nije utvrđena. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja

Materijalna šteta u centru Lacop jako je velika. Pljačkaš, ili više njih, kao što smo jučer izvijestili, je u namjeri da odvuče pozornost porečke policije, najprije provalio u Istarsku kreditnu banku u Taru iz koje nije ništa ukrao, a nešto kasnije zapalio je Peugeot Partner, pulske registarske oznake, u Turističkoj ulici u Vabrigi. Uzrok požara automobila je otvoreni plamen nepoznatog porijekla čime je 52-godišnji vlasnik oštećen za više tisuća kuna.

Provala u IKB i paljenje automobila su odvukli pozornost policije i vatrogasaca da bi se stvorio slobodni manevarski prostor za pljačku bankomata u Poreču. Budući da su se sva tri događaja odvijala između 2 i 2.30 sati za pretpostaviti je da ih je obavila grupa pljačkaša, među kojima su bile podijeljene zadaće. Budući da im je izgorio plijen po koji su došli, očito nisu profesionalci.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum