NOĆNA AKCIJA

DAN NAKON POKUŠAJA VELIKE PLJAČKE BANKOMATA U POREČU. Banditi su odvukli pažnju policije i sve sravnili sa zemljom, a potom im je novac izgorio. Saznajemo koji iznos je završio u vatri i ostale zanimljive detalje

| Autor: Mateo SARDELIN

Pomno planirana akcija pljačke bankomata Hrvatske poštanske banke, koji se nalazio u sklopu trgovine Narodnih novina u centru Lacop u Poreču u četvrtak u noći, bila je uzaludna. Naime, novac je izgorio u požaru bankomata. Iako policija nije priopćila o kojoj se svoti radi, pretpostavlja se da je izgorjelo više od 100 tisuća kuna.

Eksplozija izazvana plinskom smjesom izazvala je požar u kojem je potpuno izgorio poslovni prostor Narodnih novina i susjedni prostor Istraplasta. Policijski službenici u četvrtak su s nadležnim državnim odvjetnikom i inspektorom zaštite od požara obavili očevid na mjestu eksplozije bankomata te su utvrdili da je oko 2.25 sati u Ulici Mate Vlašića u Poreču nepoznata osoba ispunila bankomat eksplozivnom plinskom smjesom, a potom izazvala detonaciju i požar bankomata. Materijalna šteta, koja je nastala pravnim osobama iz Zagreba, Poreča i Pazina, zasad nije utvrđena. Policijski službenici nastavljaju utvrđivati okolnosti događaja

Materijalna šteta u centru Lacop jako je velika. Pljačkaš, ili više njih, kao što smo jučer izvijestili, je u namjeri da odvuče pozornost porečke policije, najprije provalio u Istarsku kreditnu banku u Taru iz koje nije ništa ukrao, a nešto kasnije zapalio je Peugeot Partner, pulske registarske oznake, u Turističkoj ulici u Vabrigi. Uzrok požara automobila je otvoreni plamen nepoznatog porijekla čime je 52-godišnji vlasnik oštećen za više tisuća kuna.

Provala u IKB i paljenje automobila su odvukli pozornost policije i vatrogasaca da bi se stvorio slobodni manevarski prostor za pljačku bankomata u Poreču. Budući da su se sva tri događaja odvijala između 2 i 2.30 sati za pretpostaviti je da ih je obavila grupa pljačkaša, među kojima su bile podijeljene zadaće. Budući da im je izgorio plijen po koji su došli, očito nisu profesionalci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom