NOVA VRSTA PRIJESTUPA

Čak tri drona ulovljena u Puli prošlog vikenda u nelegalnim letovima oko Arene za vrijeme Pula Music Weeka

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)

Ilustracija (snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


U noći s petka na subotu oko 00.45 sati 27-godišnjak je upravljao dronom iznad Arene, gdje se u tom trenutku odvijao koncert Solomuna u sklopu festivala Pula Music Week.

S obzirom da nije imao dozvolu Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo te je dronom nadlijetao prostor javnog okupljanja, čeka ga kazna. Naime, ne samo da nije imao dozvolu, nego je i doveo u opasnost nazočne posjetitelje javnog okupljanja, javljaju iz PU istarske.

Već sljedećeg dana oko 23.10 sati u Valerijinom parku u Puli policajci su u istoj radnji zatekli 22-godišnjeg švicarskog državljanina, a 4. srpnja oko 1.10 sati u pulskom Amfiteatru zatekli su 27-godišnjeg njemačkog državljanina.

Policijski službenici oduzeli su bespilotne letjelice s popratnom opremom te će o sva tri događaja izvijestiti Hrvatsku agenciju za civilno zrakoplovstvo radi poduzimanja daljnjih mjera iz njihove nadležnosti.

Policija podsjeća građane i turiste da je za upravljanje bespilotnim letjelicama potrebno registrirati dronove u Hrvatskoj agenciji za civilno zrakoplovstvo te je svaki let bespilotnom letjelicom potrebno prethodno najaviti.

Više o upravljanju bespilotnim letjelicama može se saznati na web stranici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum